Zvizdić razgovarao s pravobraniocem o zaštiti imovine BiH

0
694
Zvizdić razgovarao s pravobraniocem BiH Ljubićem i njegovim zamjenicima

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas u Sarajevu sa pravobraniocem BiH Mariofilom Ljubićem i njegovim zamjenicima Ismetom Velićem i Mlađenom Mandićem o statusu državne imovine u BiH, kao i imovine BiH u inostranstvu.
Pravobranilaštvo BiH će se dodatno angažirati na zaštiti imovine BiH unutar zemlje i snažnije upozoravati niže nivoe vlasti na zabranu raspolaganja imovinom BiH i nezakonito knjiženje ove imovine, u korist nižih nivoa vlasti, te ubrzati postupke radi brisanja nezakonitog upisa.
Posebno je razgovarano o imovini BiH koja se nalazi izvan države, te o potrebi snažnijeg angažmana na njenoj zaštiti i vraćanju u posjed BiH, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.
Pravobranilaštvo BiH će u narednom periodu poduzimati potrebne korake u cilju hitne organizacije sastanaka sa nadležnim tijelima i institucijama Republike Hrvatske, naročito kada je u pitanju Zakon o upravljanju državnom imovinom Republike Hrvatske koji je nedavno donio Hrvatski Sabor, kao i Republike Srbije, a sve u cilju povrata imovine BiH, te zatražiti poštivanje međunarodnih standarda i pravnih normi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here