AbbVie dobitnik priznanja za kvalitetno upravljanje ljudskim resursima

0
3824
Aleksandar Zemunić iz firme Selectio uručio je Certifikat Dariju Nenadiću

Farmaceutska kompanija AbbVie ostvarila je status Poslodavca Partnera i time se svrstala među najbolje poslodavce na području Bosne i Hercegovine.
Kako bi ponijela ovo priznanje, organizacija je sudjelovala u procesu revizije sistema upravljanja zaposlenicima u kojem je stručni tročlani tim ocijenio izvrsnim njene procese upravljanja ljudskim resursima u pet glavnih područja – Strategije, Regrutiranja i selekcije, Upravljanja učinkom, Usavršavanja i razvoja te Odnosa prema zaposlenicima.
Projekt Certifikat Poslodavac Partner pokrenut je prije trinaest godina s misijom promoviranja kvalitetnog upravljanja ljudskim resursima te je do sada u njemu sudjelovalo gotovo 100 organizacija. Certifikat je neovisno priznanje struke koje se dodjeljuje organizacijama na temelju ocjene razvijenosti praksi upravljanja zaposlenicima, a kako bi zadovoljila standarde Certifikata, kompanija mora imati najmanje 75% ukupnih mogućih bodova, ali i najmanje 70% bodova u svakom od 5 ocjenjivanih područja.
AbbVie je, ukupno gledajući, ostvario 93% mogućih bodova u tom postupku ocjenjivanja, gdje je stručni tim posebno pohvalio njihove procese regrutiranja i selekcije koji osiguravaju nepristranost i jednakost prilika svim kandidatima koji sudjeluju u njihovim natječajima za posao.
Osim toga, u postupku ocjenjivanja se istaknuo i pristup koji AbbVie ima u razvoju i usavršavanju svojih zaposlenika. Za svakog zaposlenika se, naime, identificira u kojim područjima je poželjan daljnji razvoj, te se sukladno tome svakome omogućuju visokokvalitetne interne i vanjske dodatne edukacije kako bi svaki zaposlenik mogao dosegnuti svoj puni potencijal.
Dario Nenadić, Country Manager Bosnia and Herzegovina and Montenegro primio je Certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave firme SELECTIO.
Trenutno je 48 nositelja certifikata u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Srbiji.