Na Sarajevo Unlimited forum dolaze čelnici Vibera i Alibabe

Prvi regionalni forum o inovacijama, poduzetništvu i tehnologiji 'Sarajevo Unlimited 2018' održat će se od 5. do 7. novembra 2018. godine

0
935
Ministar Jusko održao sastanak sa ambasadorima i predstavnicima ambasada u BiH

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismir Jusko održao je danas u Sarajevu sastanak sa ambasadoricama Bugarske i Kine Avgustinom Tzvetkovom-Karabashevom i Chen Bo te ambasadorom Slovačke Martinom Kačom, kao i predstavnicima ambasada Poljske Manuelom Sprov, Rumunije Aleksandrom Mosgoranom, Srbije Damirom Kovačevićem, Slovenije Aljažom Zupamom, Crne Gore Radovanom Miljanjićem, Makedonije Ristem Velkovskim, Hrvatske Valentinom Šarčević i Mađarske Anitom Marston.
Tema sastanka je Prvi regionalni forum o inovacijama, poduzetništvu i tehnologiji ‘Sarajevo Unlimited 2018’ koji će se održati od 5. do 7. novembra na pet sarajevskih lokacija.
Ministar Jusko je istakao je da je velika čast što je Ministarstvo suorganizator Sarajevo Unlimited foruma, te zamolio prisutne da u ime diplomatskih predstavništava u BiH još jednom pozovu delegacije nadležnih ministarstava u svojim zemljama da se odazovu pozivu i svojim prisustvom uveličaju ovaj prestižni događaj, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.
Koliki je značaj ovog događaja govori i činjenica da će Forumu prisustvovati i generalni direktor jedne od najpopularnijih mobilnih aplikacija Viber za centralnu Evropu i generalni menadžer internetskog giganta Alibaba, kao i predstavnici 63 kompanije iz Kine i određen broj institucija i predstavnika univerziteta.
“Možda je Forum prilika da BiH dobije eksperta koji će biti prepoznatljiv u narednim godinama na globalnom tržištu“, rekao je ministar Jusko.