MHP želi preuzeti Peutninu Ptuj: Najavljena investicija oko 200 miliona eura

0
1099
John C. Rich, predsjednik Upravnog odbora MHP-a

Predstavnici ukrajinske kompanije MHP održali su juče sastanak sa slovenačkim novinarima na kome su razgovarali o akviziciji kompanije Perutnina Ptuj i neposrednim planovima.
Perutnina Ptuj će, rečeno je, imati velike benefite od investicije kompanije MHP ako se proces akvizicije okonča.
“Naš plan je da investiramo oko 200 miliona eura u proizvodnju u narednih pet godina, kako bismo podigli kompaniju na najviše evropske standarde i osigurali da potrošači u Sloveniji i širem regionu dobijaju najkvalitetnije proizvode. To obuhvata dovođenje opreme i tehnologije na nivo najviših industrijskih standarda, kao i renoviranje farmi zarad unapređenja standarda koji se odnose na životnu sredinu, dobrobit životinja i društvenu odgovornost“, istaknuo je dr. John C. Rich, predsjednik Upravnog odbora MHP-a.
On je dodao da je ovo jedna od najznačajnijih strateških investicija kompanije MHP jer su uvjereni da će im omogućiti povećanje prodaje proizvoda Perutnine Ptuj na tržištima Slovenije, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine na kojima već posluje, te da će istovremeno otvoriti vrata za nove poslovne prilike.“
Cilj kompanije MHP je da ojača odnos sa svim akterima koji su pomogli izgradnju brenda i kompanije Perutnina Ptuj, uključujući i trenutni menadžment tim, zaposlene, farmere i dobavljače u regionu.
Iz MHP-a navode da su do sada dobili odobrenja od Komisija za zaštitu konkurentnosti u Austriji, Srbiji i Makedoniji, te da očekuju slične rezultate po okončanju rada Komisija na ostalim tržištima u regionu.
“Očekujemo da će cjelokupan proces akvizicije uskoro biti završen“, navode iz MHP-a.
__________
MHP je vodeći proizvođač peradi u Ukrajini i održava distributivnu mrežu kroz 11 logističkih centara u svim većim ukrajinskim gradovima. Od 15. maja 2008. MHP je prisutan na Londonskoj berzi pod oznakom MHPC.