AC Food i Orbico potpisali ugovor o prodaji i distribuciji

0
1176
Ugovor o saradnji kompanija AC Food i Orbico su potpisali Ševal Delić i Jasmin Kukuljac

Predstavnici bosanskohercegovačkog proizvođača prehrambenih proizvoda AC Food i vodećeg distributera velikog broja globalnih brendova Orbico, potpisali su ugovor o prodaji i distribuciji za tržište Bosne i Hercegovine.
Ugovor su potpisali Ševal Delić, direktor kompanije AC Food i Jasmin Kukuljac, komercijalni direktor kompanije Orbico.
Tom prilikom Delić je izjavio da su u AC Food-u uvjereni da će ovo partnerstvo značiti novi razvojni poticaj za obje kompanije.
“Vjerujemo da je Orbico distributer koji će omogućiti punu posvećenost našim ambicioznim planovima u BiH. Sa našim novim tržišnim i poslovnim pristupom, dodatno ćemo investirati u razvoj naših brendova, ojačat ćemo proizvodni portfolio kao i našu marketinšku prisutnost u BiH”, kazao je Delić.
Jasmin Kukuljac istakao je kako je AC Food prepoznat kao partner koji može odgovoriti ekonomskim izazovima u BiH. On smatra da će ovim partnerstvom na najbolji način kvalitetu AC Food proizvoda plasirati na tržište BiH.
“Budućnost AC Food-a ima veliku perspektivu i to je velika odgovornost managmenta grupacije. Širenjem domaće proizvodnje na tržištu BiH otvaraju se nova radna mjesta, rast BDP-a i naravno sve to bi trebalo dovesti BiH na višu ljestvicu ekonomske razvijenosti“, izjavio je Kukuljac.
Orbico će u sklopu vlastite distributivne mreže distribuirati asortiman AC Food proizvoda u kategorijama biskviti (Tops), čajni kolutići (Tops), petiti, kremni namaz (Maza), kakao instant napitak (Maza), dodatak jelima (Vegedor), mljevenu kafu (Emina) i kulinarski asortiman.
“Orbico je prepoznat kao snažan partner sa dugogodišnjim iskustvom u distribuciji roba široke potrošnje. Imamo značajna očekivanja i vjerujemo da smo u BiH pronašli profesionalnog i stabilnog partnera koji će nam omogućiti realizaciju vrlo visokih distribucijskih ciljeva”, kazala je Lejla Čorhodžić, direktorica prodaje kompanije AC Food.
Orbico u BiH je član velike porodice Orbico Grupe, najvećeg evropskog distributera i partnera, kako najvećim globalnim, tako i lokalnim kompanijama u svim zemljama u kojima su prisutni. U BiH je Orbico prisutan još od 1997. godine, od kada kontinuirano širi asortiman, istovremeno pružajući maksimalnu uslugu svim principalima i klijentima.
AC Food je osnovan 2017. godine, članica je AS Holdinga i nastala je kao kompanija koja je preuzela proizvodnju Agrokomercovih brendova. Konstantnim investicijama u inovacije, nove tehnologije i zapošljavanje AC Food zajedno sa ostalim članicama AS Holdinga razvija bosanskohercegovačku privredu u cjelini.