Aerodrom Tuzla pregovara sa Wizz Air-om o uvođenju novih linija

0
777
Wizz Air je najavio ponovno pokretanje 15 linija iz tri grada u BiH ovog proljeća

Aerodrom Tuzla pregovara s niskobudžetnom aviokompanijom Wizz Air o uvođenju novih linija. Dvije strane nedavno su se sastale u Osijeku, gdje je Wizz Air započeo obuku nekih svojih pilota, a nastavit će razgovore u Tuzli početkom sljedećeg mjeseca.
“Ukoliko sve bude po planu, očekujemo da Wizz Air uvede neke nove linije sa Aerodroma Tuzla”, rekao je novoimenovani generalni direktor Tuzlanskog aerodroma Esed Mujačić.
Ugovor Tuzlanskog aerodroma sa Wizz Air-om ističe ovog juna, a vjerovatno će biti potpisan novi četverogodišnji ugovor. Međutim, spori razvoj infrastrukture Tuzlanskog aerodroma, uključujući proširenje svjetala za piste, i dalje ostaje ključna tačka između dviju strana.
Direktor Wizz Air-a Jozsef Varadi, ranije je rekao za Ex-Yu Aviation News da je uvjeren da će biti postignut novi dogovor.
Wizz Air, kao jedina aviokompanija koja je obavljala redovne letove iz Tuzle, pomogla je u pokretanju razvoja putnika na aerodromu prije sedam godina. Ova aviokompanija trenutno održava dvanaest letova do pet zemalja iz trećeg najvećeg grada Bosne i Hercegovine, povećavajući se na petnaest destinacija tokom ljeta. Potencijalne nove linije, uključuju Hamburg ili Hannover, Pariz Beauvais i Milano, kao i moguće nastavljanje letova za London Luton i Sandefjord.