Agrokomercova Robna kuća prodana za 3,58 miliona KM firmi Brokerino iz Velike Kladuše

0
1350
Za 3,5 miliona KM prodata Agrokomercova Robna kuća

Agrokomercova Robna kuća u centru Velike Kladuše danas je u Općinskom sudu na prvom prodajnom ročištu prodana velikokladuškom preduzeću Brokerino d.o.o. za 3.580.000 KM. Procijenjena vrijednost Robne kuće bila je 3,8 miliona KM.
Drugu najbolju ponudu (3.575.000 KM) dao je dosadašnji, dugogodišnji korisnik Robne kuće, preduzeće BF Komerc, a treću ponudu (3.570.000 KM) Amir Velagić iz Cazina, izvijestila je Radio Velika Kladuša.
Preduzeće Brokerino kao ponuđač najviše cijene dužno je u roku od 30 dana da uplati 3.570.000 KM, a ukoliko ne deponuje navedeni iznos pravo kupovine prelazi na sljedećeg najpovoljnijeg ponuđača, u ovom slučaju preduzeće BF Komerc.
Prodaja Robne kuće u Velikoj Kladuši, površine oko 760 m2, obavljena je danas javnim usmenim nadmetanjem u Općinskom sudu u Velikoj Kladuši. S obzirom da se nalazi u samom centru i da je mnogi smatraju simbolom Velike Kladuše za njenu kupovinu vladao je veći interes u odnosu na druge nekretnine nekadašnjeg privrednog giganta. U javnom nadmetanju učestvovalo je 13 pravnih i fizičkih lica iz Velike Kladuše, Cazina i Sarajeva. Procesom javnog nadmetanja rukovodila je sutkinja Dragana Đerić–Cerović.