Air Serbia imenovala novog generalnog direktora

0
659
Jiri Marek, novi CEO aviokompanije Air Serbia

Aviokompanija Air Serbia je saopštila da je Duncan Naysmith odlučio da se povuče sa funkcije glavnog komercijalnog direktora kompanije nakon četiri godine i da će nastaviti novu karijeru u drugoj aviokompaniji. Njega će od 1. januara 2022. zamijeniti sadašnji generalni direktor za komercijalne poslove i strategiju Jiri Marek.
Marek ima više od dvadeset godina iskustva u upravljanju aviokompanijom. Tokom posljednjih trinaest godina bio je na visokim pozicijama.
Predsjednik Nadzornog odbora kompanije Air Serbia Branislav Pejčić rekao je da Jiri Marek ima puno povjerenje Uprave da vodi posao tokom faze oporavka i razvoja aviokompanije. Dodao je da je Marek vodio proširenje mreže i komercijalnu transformaciju kompanije, dajući rekordne rezultate na kraju 2019. godine, što je uključivalo prevoz 2,8 miliona putnika, nastavljen dvocifrenim rastom tokom prva dva mjeseca 2020. godine, piše specijalizirani portal Ex-Yu Aviation.
Marek je treći generalni direktor Air Serbia od ponovnog pokretanja aviokompanije 2013. godine, nakon Daneta Kondića i Duncan Naysmitha.