Aiways U5 SUV na tržištu Švedske od januara, stiže i U6 SUV-Coupé

0
658
Aiways potpuno električni SUV U5 od januara dostupan i na tržištu Švedske

Kineski Aiways, provajder lične mobilnosti sa sjedištem u Šangaju, počet će s prodajom svojih električnih SUV vozila u Švedskoj. U partnerstvu sa Andersen Motorsom, švedski kupci automobila moći će da naruče potpuno električni SUV Aiways U5 od januara 2022.
Andersen Motors je etablirano ime u skandinavskoj automobilskoj industriji i već je odgovorno za Aiways prodajnu i distribucijsku mrežu u Danskoj. Izvršni direktor Stig Jensen je kazao da se raduje početku prodaje u Švedskoj te da Aiways U5 SUV ima veliki potencijal na švedskom tržištu, koje je na mnogo načina uporedivo s danskim tržištem kada je u pitanju javni interes za električna mobilnost.
Dr Alex Klose, izvršni potpredsjednik za prekomorske operacije u Aiwaysu, izrazio je zadovoljstvo što su proširili rad s Andersen Motorsom i dodali Švedsku kao njihovo najnovije i sada najsjevernije tržište u Evropi.

Električni SUV Aiways U5 ima veliki potencija na tržištu Evrope

Aiways je bio prvi start-up električnih vozila iz Kine koji je počeo da prodaje automobile u Evropi i nastavlja da raste svoje prisustvo na kontinentu. Aiways će prodavati potpuno električni SUV U5 na deset evropskih tržišta – sa Švedskom koja će se pridružiti Belgiji, Danskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Holandiji, Portugalu, Španiji i Švicarskoj.
Na svim tržištima, Aiways U5 SUV-u će se u 2022. godini pridružiti Aiways U6 SUV-Coupé. Oba modela su potpuno električna, nudeći pristupačnu vožnju bez emisija, dugi domet i praktičnost vodeću u klasi. Aiways namjerava u Evropi izbaciti jedno novo električno vozilo svake kalendarske godine.