Aktivna uloga Raiffeisena u integraciji BiH u EU

0
865
Delegacija RBI u Briselu organizovala sastanak sa predstavnicima Evropskog parlamenta

Delegacija Raiffeisen Bank International (RBI) u Briselu je organizovala sastanak sa predstavnicima Evropskog parlamenta kako bi obilježili preko 30 godina prijateljstva, dobrih odnosa i uspješnih priča u zemljama SIE-e.

Dobnigg je u Briselu razgovarao i sa ambasadoricom Eminom Merdan, šeficom Misije BiH pri EU

“Tokom posjete predstavnika Raiffeisen grupacije Briselu inicirali smo organizaciju sastanaka s visokim političkim predstavnicima za vrijeme kojih smo imali priliku razgovarati i razmijeniti mišljenja o integraciji BiH u Evropsku uniju. Raiffeisen podržava ubrzanu integraciju BiH u EU što kreira prostor za napredak u vidu usklađivanja s evropskim vrijednostima, standardima i pravilima. Svjesni smo njegovog ključnog značaja u oblikovanju savremene Bosne i Hercegovine. Na svom putu ka integraciji, BiH ujedno razvija odnose i sa drugim zemljama na planu investicija i ekonomske saradnje“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke u BiH.
Ovom prilikom Dobnigg se susreo i razgovarao i sa ambasadoricom Eminom Merdan, šeficom Misije Bosne i Hercegovine pri EU u Briselu.