BBI banka donirala 5.000 KM za djecu oboljelu od raka

0
901
BBI banka donirala 5.000 KM udruženju 'Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH'

BBI banka donirala je 5.000 KM udruženju ‘Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH’ u okviru donatorske večeri ‘Osmijeh svaki dan’.
“BBI banka kao društveno odgovorna institucija kroz različite projekte pruža podršku društvu u kojem posluje. Djeca su najosjetljivija kategorija društva i potrebna im je sva pažnja kako bi izrasli u mlade ljude, buduće lidere ove zemlje. Zadovoljstvo nam je da smo u prilici biti podrška na putu njihovog ozdravljenja. Cijenimo rad i posvećenost ljudi iz Udruženja ‘Srce za djecu’ i na ovaj načim želimo im pokazati da nisu sami”, izjavio je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke.
Ček za Udruženje ‘Srce za djecu’
Direktoru Udruženja ‘Srce za djecu’ Fikretu Kubatu, ček u iznosu od 5.000 KM na donatorskoj večeri sinoć u Sarajevu uručila je Mirsada Čengić, direktorica Sektora sredstava i finansijskih institucija BBI banke.
Udruženje ‘Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH’ osnovano je u aprilu 2003. godine na incijativu roditelja i prijatelja djece koja su se tada liječila od malignih oboljenja na Pedijatrijskoj klinici Koševo u Sarajevu. Udruženje je od oktobra 2003. godine član ICCCPO (Internacionalna konfederacija udruženja roditelja djece oboljele od raka). Udruženje se finansira isključivo donacijama humanista kao i brojnim projektima i aktivnostima koje realizuje.