Konferencije Pouzdanost 2018: Spajanje poslovnih subjekata u cilju jačanja bh. privrede

0
883
Sedam dana do četvrte po redu konferencije 'Pouzdanost 2018'

Narušena likvidnost jedna je od najvećih opasnosti za tržište i može izazvati ozbiljne probleme kako za firme, tako i za domaću privredu u cjelini. Zato pouzdane kompanije moraju imati posebno mjesto u poslovnom svijetu, a jedan od značajnijih pokretača pozitivnog poslovnog okruženja i veliki generator poslovne motivacije za najuspješnije privredne subjekte Bosni i Hercegovini jeste projekt ‘Pouzdanost’.
Ovogodišnja kampanja i dodjela priznanja bonitetnim kompanijama realizira se u saradnji LRC-a i Poslovnih novina, a svečanost će biti organizovana 28. novembra u sarajevskom hotelu Hills u Sarajevu.
Proglašenje bonitetno pouzdanih kompanija zasnovano je na rezultatima analize pokazatelja poslovanja koji su uokvireni u međunarodno priznate standarde i kriterije. Od 32.292 bh. kompanije, njih 14 posto (4.511), ispunilo je kriterije bonitetno pouzdanih, što čini jedan posto više nego prethodne godine, dok kontinuitet bonitetne pouzdanosti u posljednje tri finansijske godine ima čak 1.720 kompanija.
Ovogodišnja konferencija donijeti će i druge brojne aktivnosti, pa će tako devet uspješnih i ostvarenih poduzetnika održati motivacione govore, a zanimljive diskusije očekuju nas na dva panela. Prvi panel posvećen je ženama u biznisu, a poduzetne dame otkriće nam na koji način ostaju pouzdan partner i koliki je to zapravo izazov na današnjem vremenu.
Na predstojećoj konferenciji učestovat će i veliki broj javnih preduzeća, kojima će biti posvećen zaseban sektor, a kao i prethodnih godina fokus okupljanja biće umrežavanje poslovnih subjekata – sve u cilju jačanja domaće privrede i zaustavljanja odlaska radne snage iz BiH.