BBI banka razvila set proizvoda namijenjen bh. dijaspori

0
667
BBI banka na tržištu sa posebnim proizvodima za bh. dijasporu

U skladu sa zaključcima međunarodne investicijske konferencije Sarajevo Business Forum (SBF), Bosna Bank International (BBI) je razvila set proizvoda namijenjen bh. dijaspori. Ponuda uključuje široku lepezu proizvoda i usluga po mjeri naših sugrađana koji žive i rade u inostranstvu.
BBI je omogućila kupovinu nekretnine u BiH putem BBI finansiranja po mjeri, uz dodatne usluge kao što su elektronsko bankarstvo i platni promet sa inostranstvom, usluge finansijskog menadžmenta i investicijskog savjetovanja kao i usluge umrežavanja firmi iz inostranstva, koje su u vlasništvu naše dijaspore, sa klijentima i partnerima BBI banke.
“BBI je prva banka na tržištu koja je prepoznala ne samo ogroman značaj bh. dijaspore za ekonomiju već i finansijske potrebe građana BiH koji žive i rade u inostranstvu. Kao banka koja ima prvenstveno razvojni i investicijski karakter smatramo da ćemo podrškom bh. dijaspori osigurati višestruke pozitivne efekte na ekonomiju BiH, posebno u građevinskom sektoru, kao i u povećanju direktnih stranih investicija, povećanju izvoza i zaposlenosti”, istaknuto je iz Bosna Bank International (BBI).
Kupovina nekretnine u BiH putem finansiranja BBI banke nikad nije bila jednostavnija. Građani BiH koji žive i rade u dijaspori, mogu aplicirati za finansiranje po povoljnim uvjetima i uz jednostavnu proceduru. Finansiranje se odobrava sa periodom otplate i do 10 godina uz mogućnost kvartalne otplate.