Bentleyev luksuzni Bentayga Mulliner sada ima i biometrijski sef

0
1213
Bentley Bentayga sada ima i biometrijski sigurnosni sef (Foto: Thedrive.com)

Novi Bentley Bentayga, čija se cijena kreće počev od 230 hiljada američkih dolara, privlači pozornost mnogih obožavalaca skupocjenih automobila ali i gradskih lopova koji vrebaju da ukradu neke dragocjenosti ukoliko ih njihovi vlasnici ostave ili zaborave u vozilu.
Bentley je za novi luksuzni SUV flagship model – Bentayga Mulliner osmislio rješenje i za to, te je u središnjoj konzoli Bentayga ugradio mali sigurnosni sef (nazvan Mulliner Biometrijski Secure) sa biometrijskom tehnologijom za sigurnosno čuvanje stvari.

Na pritisak dugmeta, sef će se zaključati a otključava se prepoznavanjem otiska prsta

Na pritisak dugmeta, sef će se zaključati a otključava se prepoznavanjem otiska prsta. Ovaj sistem će omogućiti vozačima i putnicima iz vozila da zaključaju svoje dragocjenosti u čvrsti aluminijski spremnik tako da ne moraju brinuti hoće li ih ukrasti dok odu u prodavnicu, na plažu i sl.
Prostor za odlaganje u sefu sadrži i pomoćni priključak i dva USB porta koji će omogućiti vozačima da koristite funkcije integracija pametnog telefona Bentayga (uglavnom Apple CarPlay), čak i kada je telefon je pohranjen u prostoru.

Bentleyev Bentayga pokreće 6.0 litarski W12 motor sa 600 KS, koji do ‘stotke’ ubrzava za 4 sekunde

Bentleyev luksuzni model Bentayga Mulliner pokreće 6.0 litarski W12 motor sa 600 KS, koji od nula do sto ubrzava za 4 sekunde. Njegova maksimalna brzina je 300 km/h, što ga ujedno, kako kažu iz Bentley brenda, čini najbržim SUV modelom svijeta.