Bivši Dom penzionera u Sarajevu prodat za 20,1 milion KM, Lidl nije kupac

0
567
Bivši Dom penzionera u Nedžarićima kupila je firma Mont-ing iz Visokog

Zgrada nekadašnjeg Doma penzionera u sarajevskom naselju Nedžarići prodata je danas na aukciji za 20,1 milion KM.
Početna cijena devastiranih objekata od 16.086 metara kvadratnih i 17.611 hvadrata zemljišta na kojem se nalazi bila je 10.364.140 KM, a namjena objekta je poslovna.
Najbolju ponudu dala je kompanija Mont-ing iz Visokog, piše Klix.ba.
Prema podacima sa stranice Bisnode, firma Mont-ing se bavi inženjerstvom i s njim povezanim tehničkim savjetovanjem, a kao zastupnik se navodi ime Nihada Ugarka. Osim Ugarka, kao vlasnici se navode i Anes Kuč, Enes Kahraman i Furkan Zeynel Gezer.
Federalni zavod PIO/MIO je do sada više puta pokušavao prodati u ratu devastirani Dom penzionera u Sarajevu, ali ponude nisu uspješne. Podsjetimo, Dom penzionera je krajem 2019. godine na aukciji kupio Capital Holding sirijskog biznismena Abdulaha Mehdija, poznatog po ulaganju u Capital Tower u naselju Otoka u Sarajevu, ali je kuproprodajni ugovor poništen krajem 2020. godine, jer kupac nije izvršio obaveze.
U posljednje vrijeme u ovdašnjim medijima se pisalo i da je za kupovinu Doma penzionera zainteresiran i njemački trgovački lanac Lidl koji ulazi na bh. tržište, ali oni nisu dostavili ponudu za kupovinu ovog objekta.