Coca-Colina podrška mladima 2020: Otvorene prijave za novu sezonu

0
875
Kreativno razmišljanje i preduzetništvo nove teme programa, prve radionice u Mostaru

Coca-Colina podrška mladima u BiH, program osnaživanja mladih koji realizuje Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, otvara prijave za četvrtu seriju besplatnih radionica za mlade koje će se održati širom Bosne i Hercegovine.
Planirano je da se u program uključe mladi iz najmanje 15 bh. gradova, a prva ovogodišnja dvodnevna radionica bit će održana u Mostaru, 11-12. marta. Program i ove godine pruža priliku mladim ljudima da steknu kvalitetne i tržištu prilagođene kompetencije.
Coca-Colina podrška mladima će, osim dosadašnjih modula dvodnevnih radionica kojima su pokrivene teme ličnog i poslovnog razvoja, od ove godine pružiti priliku da uče o lateralnom razmišljanju i preduzetništvu kroz nove module. Zahvaljujući evaluaciji učesnika iz prethodnih godina, Coca-Colinoj podršci mladima, na radionicama novog modula pridružit će se i dva nova predavača koji će mlade kroz interaktivne radionice uvesti u svijet preduzetništva i kreativnog razmišljanja. Radionice ličnih i poslovnih vještina bit će dostupne mladima u gradovima u koje Coca-Colina podrška mladima dolazi po prvi put, a nove module će moći pohađati mladi iz gradova u kojima je Coca-Colina podrška mladima u prethodne tri godine već organizirala edukativne radionice.
“Ovo je prilika za sve mlade koji se prvi put susreću sa programom Coca-Colina podrška mladima da besplatno steknu značajne lične i poslovne vještine, ali i onima koji žele razviti poduzetničke i kreativne vještine, te sebi olakšati pronalazak odgovarajućeg zaposlenja ili osmišljavanja svog biznisa”, istakla je Tihana Tea Mušica, voditeljica programa Coca-Colina podrška mladima za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju.
Prijave za besplatne dvodnevne radionice oba modula su otvorene, a prijavni obrazac može se popuniti na linkovima http://bit.ly/2TiGnDa ili na http://bit.ly/32pPR5I.
Program je započeo 2017. godine kada je radionice pohađalo 200 mladih iz Sarajeva i Banjaluke. Kako je zanimanje za Coca-Colinu podršku mladima raslo, tako se program geografski proširio na više gradova u 2018. godini obuhvativši skoro 700 učesnika iz deset gradova širom BiH. Program je tokom 2019. pohađalo 1.400 učesnika.
Preliminarni raspored radionica obuhvata Mostar, Sarajevo, Čapljinu, Banjaluku, Foču, Doboj, Jajce i Zenicu, a planirano je da se program realizuje još u Bugojnu, Sanskom Mostu, Bihaću, Trebinju, Bijeljini, Tuzli, Brčkom, Zvorniku i Gradačcu.

Datumi i lokacije za prvi dio godine:
Mostar: 11.-12.03.
Sarajevo: 07.-08.04.
Čapljina: 21.-22.04.
Banja Luka: 12.-13.05.
Foča: 19.-20.05.
Doboj: 28.-29.05.
Jajce: 02.-03.06.
Zenica: 09.-10.06.

Više informacija o projektu, datumima i lokacijama održavanja radionica nalazi se na web-stranici https://ba.coca-colahellenic.com/ba/odrzivo-poslovanje/coca-colina-podr%c5%a1ka-mladima/informacije-o-projektu/.