Connecta otvorila novi Prodajno-servisni centar Mazde u Sarajevu

0
3297
Moderni poslovni obekat je u potpunosti opremljen u skladu sa Mazda standardima

Kompanija Connecta je danas otvorila novi Prodajno-servisni centar (PSC) Mazde u Sarajevu. Moderni poslovni obekat je u potpunosti opremljen u skladu sa Mazda standardima. Lokacija centra je u neposrednoj blizini brze ceste Sarajevo-Blažuj, na adresi Osik broj 6.

Svečanom otvaranju PSC Mazde su prisustvovali ambasador Japana, predstavnici Mazda CEE i Connecte

Svečanom otvaranju PSC Mazde su prisustvovali Hideyuki Sakamoto, ambasador Japana u BiH, te predstavnici Mazda CEE – Regionalni direktor David McGonigle i direktorica Mazda Motor Hrvatska Renata Jagetić. U ime domaćina, goste su pozdravili Senad Sefić, predsjednik Uprave Connecta d.o.o. i Zinaida Kurtćehajić, Mazda Brand Manager.
“Sada, u prodaji i postprodaji, u smislu infrastrukture, ispunjavamo sve Mazda standarde. Imamo ugodno i moderno poslovno okruženje, ali i dodatnu obavezu da održimo kvalitet svog rada i konstantno ga unapređujemo”, rekao je Senad Sefić.

Connecta otvorila novi Prodajno-servisni centar Mazde

David McGonigle impresioniran je novotvorenim objektom PSC Mazde u Sarajevu.
“Bio sam na mnogo otvaranja Mazda centara, ali ovaj me je posebno oduševio. Ima dovoljno prostora za sve divne Mazda modele, a posebno me raduje što danas vidim više primjeraka nove Mazde3, perjanice sedme generacije Mazda vozila. U Japanu sam vidio koliko ljudi poštuju jedni druge, koliko im je važna tradicija, a istovremeno primjenjuju puno modernih rješenja. To je put za sve evropske Mazda salone, pa i ovaj”, rekao je McGonigle.
Ambasador Japana u BiH Hideyuki Sakamoto je istakao kako je jedna od bitnijih odrednica Mazde njena istorija. Počinjući iz pepela grada Hirošime, te proživljavajući teška vremena, Mazda je pokazala duh koji nikad ne odustaje i privlači ljude u Japanu i inostranstvu.
“Mazdina vozila su više puta osvajala titulu vozila godine u Japanu, a ako ih vozite onda ćete shvatiti šta znači slogan susret tradicije i budućnosti – where tradition meets future. Connecti želim puno uspjeha u daljem radu i puno Mazda vozila na cestama BiH”, rekao je ambasador Sakamoto, proglasivši salon zvanično otvorenim.

Sefić sa uposlenicima PSC Mazde: Imamo dodatnu obavezu da održimo kvalitet rada

U pet godina, koliko je prošlo od otvaranja prvog Connectinog salona Mazde, Connecta je postigla mnogo. Mazdina porodica u BiH je značajno povećana, servisna podrška je postala stabilna i sada se ide naprijed.
“Pozivamo sve ljubitelje Mazde da, u narednim danima, posjete Mazda PSC u Osiku, jer se naša svečanost nastavlja Danima otvorenih vrata. Moći će pogledati Mazda modele, neke i probati, a svakako osjetiti duh svečanosti i radosti zbog otvaranja novog Mazda PSC-a”, poručila je Zinaida Kurtćehajić, Mazda Brand Manager.