Danas počela Coca-Colina podrška mladima u Sarajevu

0
870
Do kraja septembra program će obuhvatiti 500 mladih širom Bosne i Hercegovine

Prvom ovogodišnjom radionicom za više od 50 mladih u Sarajevu danas je počela druga faza realizacije programa Coca-Colina podrška mladima u Bosni i Hercegovini.
Program realizujeCoca-Cola HBC B-H Sarajevou okviru svojih projekata podrške razvoju mladih, a uz podršku partnerskih organizacija i institucija, u deset bosanskohercegovačkih gradova i općina.
Pod sloganom ‘Nauči, primijeni, kreni’, projekt Coca-Colina podrška mladima u BiH i ove godine polaznicima pruža priliku da razvijaju lične i poslovne vještine te steknu kvalitetne i praktične kompetencije neophodne za savremeno tržište rada.
“Kroz program će do kraja septembra proći najmanje 500 polaznika iz deset bh. gradova. Želimo doprijeti do mladih u što više gradova BiH i omogućiti im da iskoriste šansu za unapređenje poslovnih i životnih vještina. Prijave su još otvorene za ostalih devet gradova, a s današnjim danom počinjemo prvu trodnevnu edukaciju u Sarajevu sa željom da doprinesemo rješavanju jednog od najaktuelnijih društvenih problema – visoke stope nezaposlenosti mladih, pomažući imda pronađu posao u BiH“, rekao je Darko Šaravanja, direktor prodaje Coca-Cole za BiH, koji je najavio radionice programa Coca-Colina podrška mladima u BiH u Banjoj Luci, Mostaru, Livnu, Tuzli, Bihaću, Brčkom, Trebinju, Istočnom Sarajevu i Zenici.
Program će biti realizovan uz pokroviteljstvo i podršku Ministarstva rada i socijalne politike FBiH, Federalnog zavoda za zapošljavanje, JU Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo, JU Službe za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona, Univerziteta u Sarajevu, Univerziteta u Banjoj Luci, Grada Banje Luke, Grada Tuzle, Grada Mostara, AmChama – Američke privredne komore u BiH te partnerskih organizacija: Vijeća mladih FBiH, Vijeća mladih Mostar, AIESEC-a u Sarajevu, Banjoj Luci I Mostaru, preduzetničkog i edukativnog centra Networks, Socijalno-edukativnog centra(SEC), Munje –Inkubatora društvenih inovacija, Hocu.ba, CERK-a, Omladinskog resursnog centra Tuzla, BEST-a Mostar, UG Multi, organizacije ‘Osmijeh za osmijeh’, Omladinskog kluba ’Pod istim suncem Jablanica’, Životnog ateljea, Unije studenata iz Bihaća, Pronija i PRIME Communicationsa.