Đapo: Pomoć turizmu i ugostiteljstvu dijeljena na osnovu Uredbe Vlade FBiH

0
136
Ministrica Đapo razgovarala s Čengićem o dijeljenoj pomoći turizmu i ugostiteljstvu

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo razgovarala je danas s direktorom kompanije Centrotrans-Eurolines i bivšim predsjednikom Udruženja poslodavaca Federacije BiH Safudinom Čengićem.
Na sastanku je razgovarano o Uredbi Vlade Federacije BiH o interventnim mjerama za pomoć ugroženim sektorima privrede FBiH u okolnostima pandemije Covid-19, odnosno o Odluci o dodjeli sredstava subjektima u turističko-ugostiteljskom sektoru u iznosu od 30 miliona KM.
Čengić je ukazao na određene nedostatke Uredbe, koje su, prema njegovom mišljenju, dovele do problema prilikom realizacije finansijskih sredstava.
Ministrica Đapo je ponovila da je novac privrednim subjektima u turističko-ugostiteljskom sektoru dijeljen isključivo u skladu sa odredbama Uredbe koju je usvojila Vlada Federacije BiH.
Uslovi za apliciranje na javni poziv kao i kriteriji raspodjele sredstava sastavni su dio Uredbe. Naglasila je da je neophodna kontinuirana saradnja i komunikacija Vlade FBiH i poslodavaca kako bi u budućnosti bile izbjegnute sve eventualne nesuglasice, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here