Drive-in kino u Kotromanićevoj: Odobren besplatan parking

0
396
Premijer KS Nenadić i ministar saobraćaja KS Kalem razgovarali sa predstavnicima OFF-a

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić i ministar saobraćaja KS Adi Kalem razgovarali su danas sa predstavnicima Omladinskog Film Festivala Sarajevo kojeg su predstavljali Kenan Musić direktor Festivala i Milica Tomašević, članica ovog bh. udruženja.
Razgovarano je o održavanju Drive-in kino programa u organizaciji Omladinskog Film Festivala planiranog od 24. do 28. juna ove godine. Omladinski Film Festival se obratio Vladi KS da im obezbijedi uslove za održavanje, odnosno besplatno korištenje parkinga u Kotromanićevoj ulici za Drive-in kino, u večernjim satima, za dvosatne projekcije u periodu održavanja festivala.
“Vlada KS je pozdravila kreativne ideje ovog Festivala i njihov zanimljiv projekat te će ga razmotriti i siguran sam odobriti korištenje ovog prostora u saradnji sa KJKP Rad koji upravlja ovim parkingom. Osiguraćemo besplatno korištenje ovog prostora i na raspolaganju smo da pružimo i drugu potrebnu podršku ovim mladim ljudima”, poručio je premijer Nenadić.
Ovom prilikom govorilo se i o novim zajedničkim inicijativama koje bi obogatile Omladinski Festival i kulturno – zabavnu scenu Sarajeva.
Direktor Festivala Musić je rekao da će se u Drive-in kino moći smjestiti oko 80 automobila te se zahvalio na svesrdnoj podršci za ovaj projekat istakavši da je ovo prvi put da ovaj Festival ima toliku podršku Vlade Kantona Sarajevo.