Drugi salon žilavke i ove godine u Galeriji Vukoje u Trebinju

0
1568
Salon žilavke organizuje se već drugu godinu za redom

U organizaciji Udruženja građana ‘Salon žilavke’, u petak 17. avgusta u vinskoj ‘Galeriji Vukoje’ u Trebinju s početkom u 19 sati, bit će održan ‘Drugi salon žilavke 2018’ na kom će se predstaviti eminentni proizvođači ovog sortnog vina.
“Ovaj jedinstveni događaj organizuje se već drugu godinu za redom. Cilj nam je okupiti sve eminentne proizvođače ove sorte vina na jednom mjestu, kako bi podijelili svoja iskustva i upoznali sve posjetioce o istoriji ove sorte, njenim karakteristikama, potencijalima i osobenostima. Poznato je da je upravo žilavka vinski simbol Hercegovine i da predstavlja tradiciju ovih krajeva, a uz pomoć vinara iz Hercegovine, u posljednje vrijeme je sve više zastupljena na svjetskoj sceni. Ovaj događaj je idealna prilika da svi ljubitelji vrhunskog vina i gastronomije, zajedno uživaju u mirisima i ukusima Hercegovine“, rekao je Radovan Vukoje, direktor Vinarije Vukoje.
‘Drugi salon žilavke’, hercegovačke autohtone sorte, odvijaće se na nekoliko mjesta, a ključna je vinska Galerija Vukoje u kojoj će, na krovu Trebinja, uz nezaboravan pogled na jedinstvenu Hercegovinu, svi posjetioci moći uživati u tradiocionalnoj gastronomiji inspirisanoj ukusima Žilavke koju će kreirati najbolji šefovi kuhinje.