EDEX 2021: Konjički Igman potpisao dva ugovora vrijedna 15 miliona KM

0
394
Direktor Igmana potpisao ugvore sa egipatskim oružanim snagama vrijedna 15 miliona KM

Na drugom izdanju sajma vojne industrije Egypt Defence Expo (EDEX) koji se održava u Kairu od 29.11. do 02.12.2021. godine, kompanija Igman d.d. Konjic je u okviru sajamskog paviljona Bosne i Hercegovine sudjelovala kao izlagač zajedno s drugim kompanijama namjenske industrije BiH.
Preko 400 međunarodnih proizvođača i dobavljača s polja vojne industrije registrirano je na EDEX-u, a više od 30 hiljada posjetitelja ima priliku pogledati najnovije tehnologije, opremu i odbrambene sisteme na kopnu, moru i zraku.
Iz kompanije Igman saopćeno je da je ova prilika za susrete s poslovnim partnerima iskorištena za potpisivanje dva nova ugovora s egipatskim oružanim snagama vrijedna 15 miliona KM.
“Na tržištima vojne industrije bilježi se rast potražnje za municijom malog kalibra, a egipatsko tržište predstavlja jedno od najvažnijih kada je riječ o izvozu kompanije Igman. Egipat konstantno ulaže u jačanje odbrambenih kapaciteta i činjenica da svoje oružane snage snabdjeva našim proizvodima dokaz su našeg kvaliteta i spremnosti da odgovorimo zahtjevima velikih vojnih sila. Potpisivanjem novih ugovora učvršćujemo našu poziciju na spomenutom tržištu”, kazao je direktor konjičkog Igmana Đahid Muratbegović.
Pored mnogobrojnih izaslanstava koja su posjetila izložbeni prostor, paviljon Bosne i Hercegovine posjetio je i ambasador BiH u Egiptu Sidik Spahić.