Ekskluzivni M Performance dijelovi za novi BMW M5

Većina ekskluzivnih M Performance dijelova za BMW M5 bit će dostupni u obliku komponenti za naknadnu ugradnju kada vozilo bude lansirano na tržište u martu 2018. godine

0
1864
Motorsport pruge u tipičnim M bojama dodatno ističu sportski dizajn automobila

Od svjetske premijere u augustu, novi BMW M5 (kombinirana potrošnja goriva: 10,5 l/100 km, emisija CO2: 241 g/km) privukao je pozornost širom svijeta. Na događaju SEMA Show u Las Vegasu, BMW predstavlja još jednu istaknutu značajku: sveobuhvatan raspon ekskluzivnih M Performance dijelova za BMW M5.
Većina ekskluzivnih M Performance dijelova za BMW M5 bit će dostupni u obliku komponenti za naknadnu ugradnju kada vozilo bude lansirano na tržište u martu 2018. godine, s daljnjim proizvodima koji će uslijediti u julu 2018. godine.
Svi dijelovi izrađeni su od laganih ugljičnih vlakana i detaljno izrađeni rukom. Sve ove komponente naglašavaju snažan i sportski izgled BMW-a M5, uz osiguravanje optimiziranih aerodinamičnih karakteristika.
Zahvaljujući još sportskijem podešavanju, novi BMW M Performance amortizer s oprugom posebno razvijen za BMW M5 osigurava odlično držanje na cesti i povećava voznu dinamiku uslijed izravnije povezanosti vozila s cestom. Opružne ploče su podesive.
Ugljično keramičke kočnice jamče vrhunske karakteristike kočenja. Sportske disk pločice temelje se na izdržljivim pločicama za kočenje dokazanim u motorsportu, a bolja raspodjela kočionih snaga omogućava poboljšanu dinamičku kontrolu kočnica.
Novi BMW M Performance sportski ispušni sistem, koji će biti na prodaji isključivo u SAD-u i Kanadi, jamči emocionalni motorsport zvuk. Prigušivač ispušnog sustava izrađen je od titana s dodatnim oblogama od ugljičnih vlakana za ispušne plinove.
Sistem M Performance DriveAnalyzer, također preuzet iz motorsporta, inovativan je alat za snimanje i vrednovanje svih važnih podataka dinamike vozila. Drive Analyser određuje niz relevantnih pokazatelja kao što su različiti podaci o motoru, brzina i najveće vrijednosti, trenutna brzina, uporaba papučica gasa i kočnica te bočno ubrzanje. Kada postanu dostupni, rezultati se mogu direktno prikazati na pametnom telefonu kao videozapisi ili grafički prikazi putem aplikacije M Performance Drive Analyzer, koja je besplatna BMW kupcima. Nadalje, kupci koji žele snimiti svoju vožnju, BMW M Performance dijelovi nude držač akcijske kamere Trackfix, koji se može montirati u navoj kuke za vuču na prednjem ili stražnjem kraju vozila.
Trkaći izgled također se primjenjuje na unutarnje komponente vozila. M Performance upravljač donosi pravi motorsport osjećaj zahvaljujući svojoj prepoznatljivoj geometriji i izrazito naglašenom Alcantara području hvatišta i pokrovu upravljača od ugljičnih vlakana. To je dodatno poboljšano novo dizajniranim ručicama za promjenu brzina na upravljaču od ugljičnih vlakana i pokrovu ručice za promjenu stepeni prenosa od ugljičnih vlakana.

M Performance dijelovi koji se koriste za MotoGP

Jedinstveni model dizajniran za korištenje na trkaćoj stazi uskoro će slaviti svoju premijeru – BMW M5 MotoGPTM sigurnosni automobil. Od 1999. godine BMW M je službeni automobil MotoGP-a i službeni partner organizatora MotoGP-a Dorna Sports. Kao i prethodni model, BMW M5 MotoGP sigurnosni automobil opremljen je mnoštvom BMW M Performance dijelova kako bi mogao u potpunosti zadovoljiti posebne zahtjeve auta predvodnika u profesionalnom motorsportu.
BMW M5 MotoGP sigurnosni automobil će svoj prvi nastup na trkaćoj stazi imati na finalu sezone 2017. godine u novembru u Valenciji, Španija. Tokom sezone 2018. godine, bit će predvodnik voznog parka BMW M MotoGP sigurnosnih automobila.

Novi BMW M5 s visokim performansama

Zahvaljujući brojnim inovativnim značajkama, novi BMW M5 nudi savršeno rukovanje do granica dinamike vozila – kako na cesti tako i na trkaćoj stazi. To uključuje novo dizajnirani M specifični sistem pogona na četiri točka koji se prvi put koristi u BMW-u M5.
BMW inženjeri su opsežno revidirali srce BMW-a M5, 4,4-litarski V8 motor s M TwinPower Turbo tehnologijom. Isporučuje 441 kW/600 KS i ima maksimalni okretni moment od 750 Nm, što značajno povećava performanse u odnosu na prethodne modele. Ubrzanje od 0 do 100 km/h s novim 8-brzinskim Steptronic prenosom koji sadrži Drivelogic je samo 3,4 sekunde.
Ovjes sadrži M-specifične kinematičke i elastokinematičke elemente koji olakšavaju optimizaciju vozne dinamike. Težina je također presudni čimbenik u smislu učinkovitosti: Ona je dodatno smanjena, između ostalog, krovom izrađenim od plastike ojačane ugljičnim vlaknima.