Elon Musk i službeno vlasnik Twittera, odmah otpustio direktore

0
367
Elon Musk, šef Tesle i SpaceX-a, i službeno je postao vlasnik Twittera

Nakon nekoliko mjeseci premišljanja, Elon Musk, šef Tesle i SpaceX-a, službeno je postao vlasnik Twittera, jedne od najvećih društvenih mreža na svijetu. Svoju je akviziciju od 44 milijardi dolara proslavio objavivši da je ‘ptica oslobođena’.
Musk je odmah nakon završetka akvizicije otpustio izvršnog direktora Twittera, Paraga Agrawala i glavnog finansijskog direktora Neda Segala. Smijenjena je i šefica politike kompanije, Vijaya Gadde, koju je Musk još prije javno kritizirao, a otkaz je dobio i glavni savjetnik Sean Edgett, kao i direktorica za kupce, Sarah Personette.
Prema pisanju Insidera, otpušteni rukovodioci su za sve nastale probleme dobili pozamašnu svotu novca. Agrawal je tako dobio 38,7 miliona dolara, Segal 25,4 miliona, Gadde je dobila 12,5 miliona, a Personette 11,2 miliona dolara. Trenutno nije poznato koliku je svotu dobio bivši glavni savjetnik Edgett, no da se pretpostaviti da iznos nije mali.
Trenutno nije u potpunosti jasno što će Musk sve napraviti s Twitterom sada kada je njegov vlasnik. Prema njegovim objavama proteklih mjeseci, pretpostavlja se da će promijeniti način na koji funkcionira moderiranje, a spominjao je da će i od društvene mreže napraviti ‘X, the everything app’ po uzoru na kineski WeChat, piše Bug.hr.
Ako je za suditi prema porukama između novopečenog vlasnika Twittera i poduzetnika Jasona Calacanisa, Musk će vjerojatno smanjiti broj zaposlenika tako što će ih ‘natjerati’ da rade iz ureda, a ne od kuće. To će navodno potaknuti oko 20 posto zaposlenika da samoinicijativno daju otkaz.