Fabrika cementa Lukavac donirala pametne table za šest osnovnih škola u BiH

0
672
Donacijom pametnih tabli Lukavac Cement i Lukavac Beton žele podržati modernizaciju nastave

Tokom mjeseca oktobra Fabrika cementa Lukavac je u gradovima, u kojima ima svoje podružnice, realizirala donatorski projekt ‘Pametne table za pametne školarce’.
Donacijom modernih, interaktivnih tabli obradovala je nastavnike i učenike šest osnovnih škola: ‘Tušanj’ Tuzla, ‘Lukavac Grad’ iz Lukavca, ‘Sveti Sava’ Bijeljina, ‘Jovan Dučić’ Zalužani, ‘Aleksa Šantić’ Vojkovići i ‘Edhem Mulabdić’ Sarajevo. Fabrika je organizirala i ugradnju tabli uz odgovarajući software i druge alate, kao i obuku za nastavno osoblje u svih šest škola.
Nihad Begić, direktor marketinga i prodaje, je istakao da je projekt ‘Pametne table za pametne školarce’ samo jedan u nizu projekata društvene odgovornosti kojim je Fabrika cementa Lukavac pomogla pojedinim školama u ovim teškim vremenima.
“Svjesni svih otežanih uslova u kojima rade mnogi nastavnici i učenici, odlučili smo da školama, koje se nalaze u mjestima gdje su naši proizvodni pogoni cementa i betona, poklonimo pametne table. Jedan od razloga je i to što nismo uspjeli održati naš redovni septembarski Dan otvorenih vrata, na kojem uvijek ugostimo brojne učenike. Smatramo da je upotreba novih tehnologija u nastavnom procesu od velike važnosti i da doprinosi inovativnosti i motivaciji učenika, a nastavnicima olakšava rad, posebno sada u korona krizi kada je bitno držati distancu i osigurati kvalitetnu online nastavu“, kazao je Begić.
Doniranjem Smart board interaktivnih tabli najnovije generacije, u vrijednosti od skoro 28.000 KM, Lukavac Cement i Lukavac Beton žele podržati modernizaciju nastave u BiH, a školarcima omogućiti što interesantnije i kvalitetnije časove. Ulaganje u obrazovanje mladih i savremene tehnologije 21. stoljeća jedan je od prioriteta Fabrike cementa Lukavac, koja sprovodi i podržava sve inicijative i akcije koje donose dugoročnu korist široj društvenoj zajednici.