FBiH će imati funkcionalne naftne terminale u velikim centrima u četiri kantona

Nakon završetka ciklusa investiranja Federacija BiH će imati više od 220 miliona litara naftnih derivata rezervi

0
277
Ministar Džindić obišao Operator-Terminale FBIH u Bihaću

Federalni ministar energije, industrije i rudarstva Nermin Džindić danas je u Bihaću posjetio Operator Terminali Federacije BiH gdje se sastao s predsjednikom Uprave OTF-a Hermedinom Zornićem.
“Izuzetno sam zadovoljan što mogu najaviti nastavak snažnih investicija u terminale FBiH najavljene još prije energetske krize. Nakon rekonstrukcije i puštanja u rad terminala u Živinicama, te početka rekonstrukcije terminala u Sarajevu, danas možemo najaviti da će do kraja godine početi radovi na rekonstrukciji naftnih terminala u Bihaću, a počele su pripreme i za rekonstrukciju terminala u Mostaru”, kazao je ministar Džindić.
“Naša vizija je da moramo biti energetski nezavisni. Ono što smo najavili prije četiri godine polako se ostvaruje i u narednom periodu ćemo okončati investicioni ciklus i imaćemo funkcionalne naftne terminale u velikim centrima u četiri kantona”, dadao je ministar.
Nakon završetka ciklusa investiranja Federacija BiH će imati više od 220 miliona litara naftnih derivata rezervi čime ce zadovoljiti sve direktive i upute evropskih institucija.
Investicionim ciklusom od preko 100 miliona KM prvi put ćemo nakon ratnih dešavanja imati funkcionalne naftne terminale na području cijele FBiH.