Grad Zenica i BBI banka: Poziv privrednicima za subvencioniranu liniju finansiranja

0
635
Privrednicima Zenice omogućeno da u BBI banci dobiju finansiranja po povoljnim uslovima

Javni poziv privrednicima sa područja Zenice da apliciraju za subvencioniranu liniju Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo i Grada Zenica objavljen je na web stranicama BBI banke i Grada Zenica.
Riječ je o projektu koji privrednicima sa područja Zenice omogućava da u BBI banci dobiju finansiranja po povoljnim uslovima pri čemu je profitna marža u potpunosti subvencionirana od Grada Zenica. Sredstva u visini od 100.000 KM za subvencioniranje dijela profitne marže su već osigurana u budžetu Grada Zenice, s ciljem podrške obrtima, mikro, malim i srednjim preduzećima, dok je BBI banka privrednicima stavila na raspolaganje više od 10 miliona KM za ovu namjenu.
Pravo apliciranja za finansiranje imaju subjekti male privrede – fizička i pravna lica koja trajno obavljaju zakonom dozvoljene djelatnosti radi ostvarivanja dohotka odnosno dobiti na način kako je propisano Zakonom o poticaju razvoja male privrede koji: imaju sjedište na području Grada Zenice, uredno izmiruju svoje zakonom predviđene obaveze, imaju uposlene radnike, posluju likvidno i zadovoljavajućeg su boniteta, a po osnovu tekuće kreditne zaduženosti (prema podacima iz CRK-a) spadaju u A’ kategoriju (dozvoljena i B kategorija, ukoliko nije nastala zbog stvarnog kašnjenja klijenta u otplati kreditnih obaveza).
Javni poziv sa svim detaljima zainteresovani privrednici mogu preuzeti u PDF formatu sa web stranice BBI banke ili web stranice Grada Zenica.
Zainteresovani privrednici više informacija mogu dobiti u BBI banci podružnica Zenica, putem e-mail adresa: zenica@bbi.ba i corporate@bbi.ba ili na brojeve telefona 032 209 592 i 032 209 598.