Hotel Nomad na Bjelašnici otvorio vrata prvim gostima

0
1550
Otvoren hotel Nomad na Bjelašnici

Uz samu skijašku stazu na Bjelašnici novi wellness&spahotel simboličnog naziva – Nomad, ovih dana dočekao je prve goste.
Članovi Adižes biznis kluba, njih 80, iz cijelog regiona odsjeli su u jedinstvenom planinskom ambijentu bh. olimpijske ljepoticegdje su spojili ugodno sa korisnim. Naime, trodnevna radionica kluba održana je u hotelu Nomad,a obzirom na blizinu grada gosti su imali priliku da uživaju i u mnogim sadržajima koje nudi Sarajevo.
Boris Popović, vlasnik kompanije Alarm Automatika iz Rijeke prvi put boravi na Bjelašnici. Navodi da mu je bilo dovoljno samo par dana da ga ova planina oduševi, kao i boravak u hotelu Nomad.
“Spojiti ugodno s korisnim imperativ je onih koji znaju šta žele u modernom svijetu. Ideja vodilja bila je učiniti Bjelašnicu poželjnom destinacijom tokom cijele godine, te napraviti mjesto koje će inspirisati ljude da vrijeme provode u zdravom okruženju“, kazao je Mesud Ljuhar, direktor hotela.
U hotelu Nomad, ništa nije prepušteno slučaju. Svaki, pa i najmanji detalj, uključujući i njegov naziv, pažljivo je osmišljen, a to je potvrdila i Ana Kentera, izvršna direktorica kompanije Alter modus iz Podgorice.
“Atraktivan ambijent uz direktni izlaz na ski stazu. Hotel za svaku preporuku“, kazala je Kentera.
Hotel u svom sastavu ima 51 dizajniranu hotelsku sobu, a tu je i cijeli niz profesionalnih usluga, koje će uveliko poboljšati kvalitetu boravka na planini. Priliku za rad i profesionalni razvoj u hotelu Nomad je dobilo oko 60 zaposlenika.
Iz Uprave hotela ističu da posebnu pažnju posvećuju održivom poslovanju i zaštiti životne sredine pa su odlučili da u ime svakog gosta posade po jednu sadnicu kako bi sačuvali ljepotu i obogatili šumski fond Bjelašnice. Ove godine cijena dnevne ski karte na Bjelašnici za djecu iznosi 28 KM (14 eura), za odrasle 42 KM (21 eura).