HTC Exodus 1 razvio opciju kupovine sa litecoinom, pokreće sigurni novčanik ‘Zion’

0
1267
HTC je objavio da je počela isporuka Exodus 1 telefona u early acces verziji

Na današnji dan, HTC je najavio da će svoj prvi telefon Exodus projekta, Exodus 1, biti dostupan za kupovinu s kriptovalutom Litecoin. Prva verzija HTC Exodus 1 sada se može kupiti na HTC Exodus web stranici koristeći bitcoin, ether ili litecoin, saopćeno je iz ove kompanije.
Kao osnivač jedne od najpopularnijih kriptovaluta u svijetu, Litecoinov tvorac Charlie Lee pridružuje se timu HTC Exodus kao konsultant. Nadalje, firma je objavila da prvi val ‘ Exodus 1’ telefona počela sa isporukom 5. decembra i riječ je o early acces verziji. Uz to, kompanija je pokrenula ‘Zion’, sve-u-jednom novčanik na blockchainu.
“Uz Exodus 1 projekat, HTC širi kripto-tehnologiju na mobilni telefon i to na način koji štiti korisničke informacije i novčanike, dodao je Charlie Lee.
HTC Exodus 1 pokazuje najsavremenije performanse i dizajne HTC pionirskog smartphonea. U kombinaciji s operativnim slojem ‘Secure Enclave’ koji je neovisan od operativnog sistema Android, Exodus 1 može pohraniti korisničke kripto ključeve s najvećom sigurnošću. Exodus 1 označava razdoblje saradnje između HTC-a i globalne blockchain zajednice.
“HTC Exodus 1 označava novi veliki početak za nas, ovo je Android telefon s ugrađenim hardverskim novčanikom. Uz ovu jedinstvenu kombinaciju, korisnici koji posjeduju taj telefon također će posjedovati sve svoje privatne ključeve”, izjavio je Phil Chen, HTC-ov voditelj za kriptovalute.
“Tek kada korisnici imaju puno vlasništvo nad vlastitim ključevima, možemo donijeti istinsku decentralizaciju, vitalni prvi korak prema zaštiti korisnika. Mi to vidimo kao odskočnu dasku do toga kako će ljudi nositi vlastitu digitalnu imovinu i digitalne identitete u svojim džepovima, na identičan način na koji danas nosimo telefone”, dodao je Chen.
Današnja najava ‘Zion’ sve-u-jednom sigurnog novčanika najavljuje da će se ispuniti Exodusova obećanja da će donijeti siguran, decentralizovani internet. S više funkcija, uključujući DAPP-ove, plaćanje, kolekcionarstvo, te razmjenu i pristup širem blockchain tržištu, ‘Zion’ novčanik djeluje kroz visoko-sigurne Trusted Executive Environment (TEE) tehnologije.
Sa ‘Secure Enclave’ koji djeluje neovisno o operativnom sistemu Android, novčanik će štititi povjerene kripto ključeve sa strogom sigurnošću. Pri autorizaciji transakcija, Zion Trusted UI stvara sigurnu zonu, štiteći korisnike od mogućnosti krađe podataka od strane malware-a.
Za više informacija posjetite: www.htcexodus.com