Predstavljena Nokia 8.1 sa ZEISS optikom

0
1412
Glavna 12 MP kamera sa ZEISS optikom ima super osjetljivi, 1/2.55” senzor

HMD Global je predstavio svoj novi cjenovno povoljni flagship Nokia 8.1. Ovaj se uređaj pokušava izdići iznad svoje kategorije pa donosi mogućnosti snimanja uz visoko osjetljivu ZEISS optiku i optičku stabilizaciju slike, PureDisplay tehnologiju zaslona s HDR 10 podrškom te do dva dana trajanja baterije. Tu je i Android 9 Pie, pa se Nokia ovim mobitelom prihvatljivije cijene pokušava natjecati s flagshipima drugih proizvođača.
Glavna 12 MP kamera sa ZEISS optikom ima super osjetljivi, 1/2.55” senzor s 1.4 mikronskim pikselima za precizno prikupljanje svjetlosti. Uz kombinaciju s optičkom stabilizacijom slike (OIS) i super brzim auto fokusom, Nokia 8.1 će snimati oštre fotografije i video zapise. Široki otvor blende jamči oštre slike i u uvjetima slabe rasvjete, a duga ekspozicija može se ručno kontrolirati u Pro Camera načinu snimanja.
Prilagodljiva 20 MP prednja kamera omogućava snimanje noćnih selfija jer pojačava svjetlost koju bilježi tako što kombinira četiri piksela u jedan super piksel. Također je moguće snimati noćne filmove uz 4K video i Nokia prostorni surround zvuk.
Baterija Nokia 8.1 omogućava korištenje i do dva dana bez punjenja. Snapdragon 710 mobilna platforma jamči da će Nokia 8.1 izvesti bilo koji zadatak bez problema s 35% bržom grafikom i 20% boljim performansama od prijašnje generacije, Snapdragona 660. Tu je i Qualcomm aptX™ podrška za zvučne zapise kao i napredna podrška za VR aplikacije, piše Bug.hr.
Nokia 8.1 dolazi s Android 9 Pie operativnim sistemom koji uključuje AI, pa se uređaj prilagođava ponašanju korisnika, čineći pametni telefon sve boljim.
Nokia 8.1 će biti na raspolaganju u tri kombinacije boja: plavo-srebrna, čelično-bakrena i željezno-čelična, od sredine decembra po prosječnoj cijeni od 399 eura.