HTC objavio mogućnost ranog pristupa za ‘Exodus 1’

0
1427
HTC predstavlja Exodus 1 - Early Access verziju svog blockchain telefona

HTC je danas objavio mogućnost ranog pristupa za svoj prvi blockchain telefon, ‘Exodus 1’.
Early Access verzija uređaja može se dobiti na http://www.htcexodus.com/<https://www.htcexodu>, koristeći kripto valute (BTC ili ETH), što je prvi slučaj isključivo kripto-plaćanja u industriji. Očekivani datum isporuke ovako naručenog uređaja je decembar.
‘Exodus 1’ pruža premium performanse i kvalitet dizajna koji se očekuje od linije najboljih uređaja kompanije HTC i kombinuje ih sa blockchain tehnologijom i softverom koji je neophodan za pružanje iskustva upotrebe pametnog telefona doraslog modernom korisniku i novom dobu interneta.

Tehničke karakteristike prvog HTC blockchain telefona ‘Exodus 1’

HTC ‘Exodus 1’ sadrži zaključanu oblast na telefonu koja je zaštićena od Android OS-a (Android O). ‘Secureenclave’ će čuvati ključeve vašeg kripto-sadržaja, bilo da su u pitanju valute ili nezamjenjivi tokeni (non-fungibletokens – NFT) ili, u bliskoj budućnosti, svi vaši digitalni podaci, navode iz HTC-a.
HTC je razvio jedinstven mehanizam društvenog povrata ključa (Social Key Recovery) u slučaju da izgubite telefon ili vam ga ukradu ili ako zaboravite ključeve. To je jednostavan i siguran način za povrat ključeva koji su izgubljeni. On takođe osigurava da HTC ne čuva vaše ključeve na centralnoj lokaciji u bilo kom trenutku – vi sve vrijeme zadržavate njihovo vlasništvo.
HTC vam dozvoljava da izaberete nekoliko pouzdanih kontakata i svako od njih mora da preuzme aplikaciju za upravljanje ključevima. Vaši ključevi se zatim dijele pomoću tajnog algoritma za dijeljenje i šalju se ovim pouzdanim kontaktima. Ukoliko se javi potreba za tim, možete uspješno da vratite pristup svojim sredstvima.
Budući da je riječ o ranoj pristupnoj verziji uređaja Exodus, HTC poziva kriptografe i programere iz cijelog svijeta da se pridruže Exodus zajednici i da pomognu u unapređivanju jačine ove sigurnosne oblasti.
HTC će uskoro objaviti API-je koji omogućavaju nezavisnim programerima da koriste ‘Exodus 1’ hardver za zaštitu ključeva i potpisivanje transakcija. HTC će objaviti Zion API za upravljanje ključem i SDK za novčanik partnerima koji su posvećeni istoj viziji – proširivanju blockchain ekosistema i izgradnji temelja sigurnosti i povjerenja.
‘Exodus 1’ može da se naruči u okviru earlyaccess pre-order programa na adresi https://www.htcexodus.com/ i biće dostupan u 34 zemlje, uključujući SAD, Tajvan, Hongkong, Singapur, Novi Zeland, UK, Austriju, Norvešku i druge evropske zemlje.