HTC u Barceloni predstavlja Vive Focus Plus za premium VR iskustvo

0
1124
Vive je nadogradio postojeću Focus kacigu kako bi uključio dual 6DoF kontrolere

HTC VIVE će na Svjetskom mobilnom kongresu (WMC) u Barceloni naredne sedmice predstaviti VIVE Focus Plus, najnoviji premium samostalni VR hardver za poslovne korisnike.
Vive je nadogradio postojeću Focus kacigu sa šest stepeni slobode (sixdegreesoffreedom – 6DoF) kako bi uključio dual 6DoF kontrolere, dajući tako korisnicima mogućnost da, sa istim nivoom slobode kao i uz PC VR uređaje, ostvare interakciju sa svojim virtualnim okruženjem. Ovo poboljšanje programerima olakšava prenos postojećeg PC VR sadržaja, dok ga istovremeno čini mobilnijim i jednostavnijim za upotrebu.
Zamagljujući linije između realnog i virtuelnog, Vive Focus Plus korisnicima donosi veću udobnost i potpunu podršku za preduzeća. Lakšim podešavanjem na glavi, Vive Focus Plus nudi udobnost i postavlja temelje za produžene VR sesije neophodne komercijalnim korisnicima. VIVE Focus Plus se isporučuje sa nekoliko profesionalnih funkcija, uključujući Kiosk Mode, Gaze Support i alate za daljinsko upisivanje, nadgledanje i upravljanje sa više VR kaciga odjednom.
Ovaj uređaj će od drugog kvartala 2019. podržavati 19 jezika, a kupovina će biti moguća na 25 tržišta širom svijeta putem web stranice www.vive.com. U Evropi, proizvod će uključivati i licencu za komercijalnu upotrebu.