Huawei predstavio najsavremenije tehnologije na Mostarskom sajmu

0
411
Na štandu kompanije Huawei predstavljene su najsavremenije tehnologije

U sklopu 23. Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru na interaktivnom štandu kompanije Huawei predstavljene su najsavremenije tehnologije koje dolaze iz ove kompanije.
“Huawei Technologies kao globalni lider u području informaciono-komunikacijskih tehnologija kao i održivog razvoja i poslovanja, tehnologiju razvija u svrhu smanjenja digitalne podjele širom svijeta, a istovremeno radi na razvoju tehnologija u svrhu smanjenja karbonskog otiska. Na ovogodišnjem Mostarskom sajmu predstavili smo tzv. greenconcept, kojim želimo ukazati na to kako je moguće spojiti tehnologiju i inovacije, a pri tome imati na umu zaštitu okoliša. Zbog toga se na našem interaktivnom štandu osjećate kao da se nalazite u prirodi, a okružuju vas ekrani i tehnologija koja vam olakšava život“,izjavio je Zećir Kasumić, direktor odjela za odnose s javnošću i komunikacije Huawei Bosna iHercegovina.
Tokom proteklog desetljeća, Huawei je uložio značajne napore u razvoj 5G-a, te sa stručnim timovima koji su sačinjeni od 100.000 R&D (istraživanje i razvoj) inžinjera – pa su samim time stekli i lidersku poziciju na tržištu izgradnje 5G mreža.
Huawei Consumer Business Group jedna je od tri poslovne sastavnice kompanije, čiji su fokus pametni telefoni, kompjuteri i tableti, drugi pametni uređaji. Huawei svakodnevno ulaže u inovacije, što dokazuju i novi pametni telefoni, kao što je Huawei Nova 9 i drugi uređaji koji su predstavljeni na ovogodišnjem sajmu.
Huawei je multinacionalna kompanija koja je prisutna na tržištu BiH zadnjih 12 godina. Ova kompanija zauzima 44. mjesto na Forbesovoj listi najvećih svjetskih korporacija. Broji više od 200.000 zaposlenika i u potpunosti je privatna kompanija koja je u vlasništvu svojih zaposlenika. Huawei je poznat po tome što je posljednjih deset godina uložio 100 milijardi američkih dolara u istraživanje i razvoj, a od 200.000 radnika, čak 50% njih radi upravo u tom sektoru. Prošle godine, Huawei je uložio rekordnih 25% globalnihprihoda u istraživanje i razvoj novih tehnologija.