Jačanje saradnje sa članovima AmCham-a iz Banja Luke

0
283
Prilikom poslovnog susreta u Banja Luci odrzana je prezentacija aktivnosti AmCham BiH

Američka trgovinska komora u BiH održala je poslovni susret i prezentaciju aktivnosti komore u saradnji sa članovima iz Banja Luke.
Cilj sastanka je bio jačanje saradnje između Američke trgovinske komore u BiH i njenih članica kako bi udruženi mogli pozitivno uticati na bolju poslovnu klimu.

Prezentacija Karlheinza Dobnigga, predsjednika Uprave RB-a i Upravnog odbora AmCham BiH

“Zadovoljstvo nam je da prvi poslovni susret organizujemo u Banjaluci te da uloga AmCham BiH predstavlja mjesto susreta predstavnika kompanija koje učestvuju u kreiranju poslovnog razvoja. Danas smo razgovarali o temama koje se tiču poteškoća u poslovanju kompanija te nas iskreno raduje što su naši članovi okarakterisali ovaj susret kao veoma uspješan. U narednom periodu planiramo organizovati slične poslovne susrete i panel diskusije po pitanju tema od interesa za naše članove“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke i Upravnog odbora AmCham BiH.
U domeni zajedničkih projekata od interesa za članove, posebno kada je riječ o radu i aktivnostima Komiteta Američke trgovačke komore u BiH, generalni sekretar Američke trgovačke komore Nedim Hamzić ovom prilikom istakao je da je dosta članova aktivno u radu komiteta AmCham-a BiH i da se veliki broj inicijativa i poslovnih poteškoća do sada uspješno rješavalo unutar ovog komiteta. Također, Hamzić se zahvalio predstavnicima Američke ambasade koji su predstavili aktivnosti koje provode u unaprjeđenju poslovnog ambijenta.