Kineski CSCEC zainteresiran za infrastrukturne projekte u BiH

0
816
Ministar Jusko razgovarao sa predstavnicima kompanije China State Construction Engineering Corporation LTD

Ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko sastao sa predstavnicima kineske kompanije China State Construction Engineering Corporation LTD. Sastanak je inicirala Ambasada Narodne Republike Kine u BiH posredstvom Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine.
Tema sastanka bila su važnost izgradnje Koridora 5c, kao i budući infrastrukturni projekti u BiH.
Osim značaja Koridora 5c, ministar Jusko je predstavnike kineske kompanije upoznao o sastancima koje je imao sa potencijalnim investitorima koji žele investirati u BiH, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.
Ministar Jusko je informirao predstavnike kineske kompanije da je Ministarstvo u saradnji sa entitetima i Brčko distriktom donijelo temeljni dokument, Okvirnu strategiju prometa BiH, čime je stvorena osnova za brži razvoj prometne infrastrukture u BiH.
S druge strane, Tang Hao, glavni član delegacije i zamjenik predsjednika za prekomorske operacije, upoznao je ministra Juska sa onim što nudi ova kompaniji koja predstavlja najveće konstrukcijsko i investicijsko preduzeće u svijetu sa godišnjim prometom koji dostiže 158 milijardi američkih dolara, a nova vrijednost ugovora u 2017. godini iznosi 368 milijardi dolara, što je CSCEC rangiralo na 23. mjesto prema ‘Fortune Global 500’.
Na kraju sastanka, zamjenik Hao je istakao da je njihova kompanija zainteresirani za sve infrastrukturne projekte u oblasti cestovne i željezničke infrastrukture, kao i aerodroma a koji su bili tema današnjeg sastanka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here