Kompanija dm i kupci podržali projekt #poduzetneZAJEDNO, donirano 10.000 KM za bh. poduzetnice

0
582
Dodijeljena donacija od 10.000 KM za razvoj bh. poduzetnica

Kompanija dm drogerie markt je zajedno s BONJOUR.ba započela realizaciju projekta kojem je cilj podržati i unaprijediti rad bh. poduzetnica. Osnova projekta je bila majica koja slavi sve superžene u našoj svakodnevici.
“FEEL GOOD majica dizajnirana je i osmišljena od strane BONJOUR.ba uredništva u suradnji s kompanijom dm, u potpunosti je Made in BiH proizvod, a njenom kupovinom po cijeni od 12,95 KM kupci su donirali 2 KM za napredak i razvoj poduzetnica kroz projekt #poduzetneZAJEDNO u potpisu domaće neprofitne organizacije Fondacija 787“, podsjetila je Ana Ćavar, osnivačica Bonjour.ba.
Projekt su prepoznale i mnoge poznate osobe iz javnog života BiH, a rado su ju superžene darivale i svojim sestrama, mamama, tetkama i susjedama. Upravo su svi dm kupci ovom kupovinom zajednički pripomogli u realizacije jedne lijepe ‘Made in BiH’ priče.
Naime, nakon tri mjeseca trajanja kampanje dm drogerie markt je uz svoje kupce za projekt #poduzetneZAJEDNO u sklopu domaće neprofitne organizacije Fondacija 787 osigurao donaciju u iznosu od 10.000 KM!
“Donacija će biti usmjerena na edukaciju poduzetnica kroz stručne webinare kako bi mogle dalje razvijati svoj brend u skladu s posljednjim trendovima. Dio webinara bit će upravo lekcije o povećanju prodaje, predstavljanju kroz društvene mreže, kao i savjeti kako da naprave kvalitetnu i zanimljivu fotografiju svojih proizvoda kako bi se na najbolji način predstavile kupcima“, izjavila je Ajla Hadžić, menadžerica marketinga dm-a.
Drugi dio donacije bit će iskorišten za profesionalno fotografiranje poduzetnica te njihovih proizvodačime će osigurati kvalitetni materijali koji će biti osnova za njihovo predstavljanje javnosti i kupcima, kako putem medija tako i putem vlastitih kanala komunikacije brenda i biznisa.
“Poduzetnice u BiH nude brojne kreativne i inovativne proizvode i rješenja, ali se i suočavaju sa izazovom da ih kao mali lokalni biznisi pozicioniraju na vrlo konkurentnom tržištu. Taj proces zahtjeva određena znanja, vještine i ulaganja, ali i angažman kvalitetnih saradnika, a naš cilj kroz projekat #poduzetneZAJEDNO jeste pružiti dodatnu podršku upravo u tom polju“, istakla je Dajana Džindo, Izvršna direktorica Fondacije 787.