Konferencija Pouzdanost u znaku priča o uspjehu, napretku i povjerenju

0
933
Poznata imena govornika koji će obilježiti četvrtu konferenciju 'Pouzdanost 2018'

Od 32.292 kompanije koje su predale završne godišnje finansijske izvještaje u protekloj godini, samo njih 4.511 može se pohvaliti da su zadovoljile stroge kriterije bonitetno pouzdanih.
Priznanje i certifikate bonitetne pouzdanosti za ostvarene rezultate kojima su kompanije sebi osigurale ovu istinsku univerzalnu vrijednost dobiće 28. novembra u sarajevskom hotelu Hills na konferenciji ‘Pouzdanost 2018’. Međutim, vrednovanje rezultata i promocija bonitetnih kompanija samo su jedna od stavki koju će nam ove godine donijeti konferencija koju organiziraju Poslovne novine i LRC.
Kako bi priča bila upotpunjena na najbolji mogući način, organizatori su osigurali i vrhunske govornike koji će konferenciji sigurno dati jednu novu dimenziju.
Mirza Teletović blistao je na košarkaškom parketu i dosegnuo visine o kojima mnogi samo sanjaju. Sada je pronašao nove izazove, ovog puta poslovne, koji ni za pedalj nisu manji od dostignuća koje je ostvario kao sportista.
Ako za nekog možemo reći da je sam po sebi brend, da je čovjek koji pravi brendove od firmi na čijem je čelu – onda je to svakako Izudin Ahmetlić. Osnivač je većeg broja kompanija: Hifa-Oil, Eurometali, Euro-Roal d.o.o. Doboj Jug, Eurostil, Bitrol Slovenija, LB Njemačka, HIFA-Oil Crna Gora…
Dragan Vojvodić je trener koji se bavi ljudskom dinamikom, naukom koja izučava ljudsko ponašanje i zvanični je zastupnik kompanije Sandler, vjerovatno najveće organizacije na svijetu za razvoj ljudi. On će nam, između ostalog, otkriti kako preuzeti odgovornost za sopstveni život i kako životu dati odgovor.
Tokom 25 godina u oglašavanju Ejub Kučuk bio je direktor marketinga lokalnih radio i TV stanica, a od 1997. vodi vlastitu agenciju koja je 2010. imala 13 profitnih jedinica i 100 zaposlenih. S 28 godina postao je najmlađi direktor Publicis Group u svijetu, a on će na konferenciji govoriti o strateškom planiranju, konsaltingu usmjerenom na prodajne rezultate, reputacijskom menadžmentu, kriznom komuniciranju, startup poslovanju…
Samir Cerić u Velikoj Britaniji važi za izuzetno uspješnog poduzetnika, jednog od simbola tamošnje kreativne industrije, a čuveni Times Magazine uvrstio ga je na prestižnu listu najmoćnijih ljudi u svijetu umjetnosti i mode. Ovaj svestrani Bosanac i Hercegovac koji živi u Londonu veliki je i sportski fanatik, a jedna od njegovih sljedećih namjera je da pomogne bh. sportu. Uskoro bismo u Sarajevu mogli gledati Formulu E, a predstojeća konferencija prava je prilika da saznamo nove detalje.
Adisa Tufo pravi je primjer uspješne poduzetnice. Ova ekonomistica iz Sarajeva, menadžerka, liderka, blogerka… već više od pet godina veoma uspješno rukovodi porodičnom kompanijom ČIP Sistemi, a glavna je i odgovorna urednica portala www.poduzetnice.ba, te dobitnica niza lokalnih i regionalnih priznanja za svoj rad, među kojima su priznanja ‘Uspješne žene BiH’, ‘Naj žena XXI vijeka Jugoistočne Evrope’ i ‘Dama godine 2018.’