Konzum u jednom danu otvorio četiri prodavnice u Goraždu i Ustikolini

0
802
Konzum provodi niz mjera kako bi kupcima omogućili nesmetanu i sigurnu kupovinu

Konzumova maloprodajna mreža od danas je proširena sa čak četiri nove prodavnice. Konzum je u Goraždu otvorio tri prodavnice smještene u naseljima Baćci, Obarak i Vitkovići, a istovremeno jedan Konzumov objekat otvoren je u Ustikolini.
Nove prodavnice preuzete su od manjeg trgovačkog lanca koji je do nedavno poslovao u Istočnoj Bosni, što je odluka Uprave Konzuma donesena u cilju širenja mreže prodavnica na području na kojem Konzum do sada nije poslovao.
U novim prodavnicama posao je dobilo 20 radnika uz otvorenu mogućnost dodatnog širenja tima shodno ukazanim potrebama.
Konzum je u znak dobrodošlice pripremio prigodne poklone za prvih 100 kupaca u sve četiri nove prodavnice, a svaki 50. kupac dobio je cijelu kupovinu potpuno besplatno.
Iz Konzuma s ponosom ističu zadovoljstvo zbog dolaska na područje Goražda i Ustikoline. Misija Konzuma je biti dobar komšija u svakom smislu, što znači biti i dijelom lokalne zajednice, te su s tom namjerom podržali Internacionalni Festival prijateljstva Goražde 2019. koji je jučer svečano otvoren i predstavlja veoma značajan događaj za građane Goražde.
Iz Konzuma najavljuju da su u pripremi za otvorenje još tri nove prodavnice u sklopu ovog ciklusa širenja mreže prodavnica, te je plan da se do kraja augusta otvore dvije prodavnice u centru Goražda i jedna prodavnica u Čajniču.
Konzum u ovoj godini kao jedan od važnih fokusa poslovanja ima širenje mreže prodavnica, te su do sada otvoreni prodajni objekti u Sarajevu, Doboju, Knešpolju i Neumu. Plan Konzuma je da u ovoj godini otvori 15 novih prodavnica.