Krimski hotel Mriya Resort&Spa dobio nagradu za najbolje odmaralište na svijetu

0
2360
Kompleks Mriya Resort & Spa je otvoren 2014. godine i ne prestaje impresionirati svojim jedinstvenim dizajnom

Organizacija World Travel Awards je 10. decembra proglasila hotelski kompleks s pet zvjezdica na Krimu Mriya Resort & Spa odmaralištem godine. Stranica World Travel Awaards ne navodi koju zemlju Mriya predstavlja, za razliku od ostalih hotela.
Kompleks Mriya Resort & Spa je prethodno osvojio brojne evropske nagrade. Ove je godine prestigao Atlantis The Palm u Dubaiju, Casa de Campo u Dominikanskoj Republici, italijanski Forte Village Resort i egipatski Hyatt Regency Sharm El Sheikh Resort.
Kompleks Mriya Resort & Spa je otvoren 2014. godine i ne prestaje impresionirati svojim jedinstvenim dizajnom. Projekt je zamislio poznati britanski arhitekt Sir Norman Foster, odgovoran za londonski stadion Wembley, Milenijski most i Hearst Tower u New Yorku. Kompleks se prostire na 27 hektara i uključuje nekoliko restorana, vila, medicinski i fitness centar i plažu.
Vlasnik kompleksa je Sberbank (ruska državna banka), a njegova ga je izgradnja koštala oko 255 miliona eura, navodi Russia Beyond. Prema riječima direktora kompleksa Granta Babasjana, ovdje je u posljednje tri godine odsjelo više od 100 hiljada gostiju.