KS: Za sufinansiranje zapošljavanja doktora milion maraka

0
980
Kriterije za sufinansiranje zaposlenja doktora medicine ispunilo je deset zdravstvenih ustanova

Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo potpisat će 25. aprila ugovor sa zdravstvenim ustanovama s područja Kantona Sarajevo, koje su ispunile uvjete za učešće na Programu sufinansiranja zapošljavanja doktora medicine po Javnom pozivu objavljenom 26. januara ove godine.
Kriterije za sufinansiranje zaposlenja doktora medicine ispunilo je deset zdravstvenih ustanova, koje će zaposliti ukupno 70 doktora medicine sa evidencije nezaposlenih osoba Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Službe za zapošljavanje KS.
U cilju realizacije Programa mjera za podsticaj zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti u Kantonu Sarajevo u 2017. godini s načinom i kriterijima za realizaciju, JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo je raspisala konkurs za javne i privatne ustanove da se prijave za učešće Programu sufinansiranja zapošljavanja doktora medicine, prijavljenih na evidenciji nezaposlenih osoba Službe.
Cilj programa je zapošljavanje i obezbjeđenje potrebne kvalifikacione strukture radne snage. Finansijska sredstva za ove namjene iznose 1.092.000 KM. Služba će zdravstvenim ustanovama koje su ispunile kriterije Javnog poziva, mjesečno, 12 mjeseci, refundirati sredstva u iznosu od 1.300 KM po novouposlenoj osobi za dio isplate plaće i uplatu zakonom propisanih poreza i doprinosa.
Planirano je da potpisivanju ugovora sa poslodavcima pored direktora JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo Sarajevo Midhata Osmanbegovića prisustvuju i ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Amela Dautbegović, te ministrica zdravstva Zilha Ademaj.