Kuvajtski investicioni fondovi žele graditi Koridor 5c

0
1014
Ministar Jusko sa delegacijom Kuvajta

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismir Jusko sastao se danas u Sarajevu sa delegacijom Parlamentarne grupe prijateljstva Kuvajta na čelu sa Waleedom Musaedom Al-Tabtabaeiem, predsjednikom Parlamentarne grupe prijateljstva Kuvajta.
Tema razgovara bili su unapređenje odnosa dviju država, odnosno aktivno učešće kuvajtskih fondova u razvoju infrastrukture Bosne i Hercegovine i projektima na Koridoru 5c, kao i unapređenje aerodromskih kapaciteta zračnog prometa BiH.
Predsjednik Parlamentarne grupe prijateljstva Kuvajta je istakao da je kuvajtska strana spremna učestvovati u svim prometnim infrastrukturnim projektima sa završenom projektnom dokumentacijom, te pozvao Ministarstvo da dostavi takve projekte kako bi se kuvajtski fondovi opredijelili za moguće investiranje.
Na kraju sastanka, kuvajtska delegacija se obavezala poslati službeni poziv za održavanje sastanka delegacija Bosne i Hercegovine i Kuvajta na kojem će biti prezentirani projekti za čije investiranje je zainteresiran Kuvajt.
Ministar Jusko se zahvalio na pozivu te istakao da će Ministarstvo pripremiti prezentaciju projekte iz svoje nadležnosti, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.