Lada Niva poslije faceliftinga ulazi u serijsku proizvodnju

0
1255
Legendarna Lada 4x4 s faceliftingom dobija novi vanjski izgled i originalni izgled interijera

Lada 4×4 će u okviru najavljenog faceliftinga dobiti novi vanjski izgled i potpuno originalni izgled interijera. Što se tiče tehničkih karakteristika, one ostaju nepromijenjene.
List Rossijska gazeta je u septembru 2019. objavio vijest o tome da se priprema novi dizajn terenskog vozila pod nekadašnjim nazivom Lada Niva (od 2006. Lada 4×4). Sada su o tome sapćeni i neki detalji.
Kako je objavio portal lada.online, proteklih dana je sklopljen dio predserijskih vozila nove redizajnirane verzije Lade 4×4. Također se navodi da novi interijer od plastike već ima izgled predviđen za serijsku proizvodnju.
Za eksterijer će biti karakteristični novi odbojnici, a s prednje strane će se nalazili ugrađena svjetla za maglu. Detalji na karoseriji, farovi i druga svjetla neće se mijenjati.
Što se tiče interijera, očekuju se nova instrument ploča, volan, kombinacija instrumenata (nalik na model Granta FL), centralni tunel, drugačija unutrašnjost vrata, sjedala drugačijeg oblika s naslonima za glavu na stražnjim sjedalima, presvučeni strop i ruski sistem za brzo reagiranje u slučaju nesreće Era-Glonass.
Prema preliminarnim podacima, serijska proizvodnja Lada 4×4 FL počet će u decembru ove godine. Prodaja redizajniranog modela će započeti početkom naredne godine, prenosi Russia Beyond.
Inače, rok za proizvodnju klasičnog modela Lada 4×4 produžen je do 2026. godine. Terensko vozilo nove generacije Lada 4×4 NG pojavit će se najranije 2021.-2022. Nova generacija Lada 4×4 bit će izrađena na platformi Global Access (evolucija B0) proizvodnje saveza Renault-Nissan-Mitsubishi.