Lenovo predstavio ThinkVision 27 3D monitor, ne trebaju 3D naočale

0
120
Lenovo predstavio ThinkVision 27 3D monitor, koji nudi 2D/3D kompatibilnost bez potrebe za naočalama

Lenovo je na IFA 2023, velikom sajmu potrošačke elektronike u Berlinu, predstavio novi 3D monitor, namijenjen zahtjevnim korisnicima i prilagođen hibridnom radu, sa zanimljivim 3D mogućnostima. Tu su i nove slušalice za poslovne korisnike.
“Novi uređaji i softver koje predstavljamo sastavni su elementi jedinstvenog ekosistema koji koristi moćnu procesorsku snagu, impresivnu vizualizaciju i prilagodljivi softver. Zajedno, oni otvaraju mogućnosti onoga što tehnologija može učiniti za bolji rad i bolje timsko iskustvo”, izjavio je Johnson Jia, viši potpredsjednik za Intelligent Devices Group’s Global Innovation Center u kompaniji Lenovo.
Kao odgovor na aktualne i rastuće potrebe tržišta, Lenovo je predstavio ThinkVision 27 3D monitor, 27-inčni zaslon koji nudi 2D/3D kompatibilnost bez potrebe za naočalama. ThinkVision 27 3D može povećati produktivnost rada smanjujući potrebu za dodatnom računalnom snagom za 3D renderiranje, istovremeno pružajući dosljedno korisničko iskustvo u 2D i 3D načinu rada. Preciznost 4K jasnoće u kombinaciji s profesionalnom dvostrukom tačnošću boja od 99% (DCI-P3, Adobe RGB) čini ovaj monitor idealnim alatom za profesionalne kreatore sadržaja. 3D monitor projicira dvije neovisne slike u korisnikove oči, na način da svako oko vidi subjekt iz malo drugačijeg ugla. Ovaj proces omogućuje stereo sliku i percepciju dubine u prirodnoj i učinkovitoj stereoskopskoj vizualizaciji.

ThinkVision 27 3D monitor također je opremljen ugrađenim zvučnicima i opcijama povezivanja, uključujući USB-C® docking i podršku za modularnu kameru, pružajući proširenu funkcionalnost i punjenje bez napora.
U kombinaciji sa svojim softverom 3D Explorer, nudi jednostavnu platformu za korisnike, odnosno za pristup svim njihovim 3D aplikacijama. Platforma 3D Explorer opskrbljuje kreatore korisnim alatima kao što su 3D player za gledanje videa i datoteka s 3D efektima, podrška za softver za dizajn i produktivnost te SDK za programere za izradu 3D aplikacija. Nove značajke nastavit će se nadograđivati tijekom vremena kako bi se poboljšalo i proširilo 3D iskustvo, najavljeno je.

Ostali uređaji i oprema

Nove Lenovo žičane VOIP slušalice i Lenovo žičane ANC slušalice Gen 2 namijenjene su hibridnim radnim okruženjima, uključuju kontrole za upravljanje pozivima, aktivno uklanjanje buke kod potonjih te kompatibilnost s popularnim konferencijskim platformama, prenosi Bug.hr.
Uz to, Lenovo nudi izbor sofisticiranih i udobnih ruksaka, Lenovo ThinkPad Professional 16-inčni ruksak Gen 2 i ThinkPad Professional 16-inčni i 14-inčni Topload Gen 2.

Cijena i dostupnost

Početna cijena ThinkVision 27 3D monitora iznosi 2.999 € (PDV uključen), a očekuje se da će biti dostupan u februaru 2024.
Početna cijena Lenovo ThinkPad Professional 16-inčni i 14-inčni Topload Gen 2 iznosi 79 €, odnosno 54 € (sa PDV-om), očekuje se da će biti dostupni u decembru 2023.
Početna cijena Lenovo žičanih VOIP slušalica iznosi 49,99 €, a očekuje se da će biti dostupne u oktobru 2023.
Početna cijena Lenovo žičanih ANC slušalica Gen 2 iznosi 129,99 €, a očekuje se da će biti dostupne u oktobru 2023.
Početna cijena Lenovo ThinkPad Professional 16-inčnog ruksaka Gen 2 iznosi 84 €, a očekuje se da će biti dostupan u decembru 2023.