Mastercard i SOS Dječija sela u BiH udruženi kroz online donacije

0
314
Mastercard i SOS Dječija sela u BiH pozivaju da se svi priključimo kampanji online donacija

Kompanija Mastercard u BiH u saradnji sa humanitarnom organizacijom SOS Dječija sela u BiH pokrenula je kampanju podrške online donacijama putem platforme www.sos-ds.ba, imajući u vidu važnost uloge svih nas pojedinačno kada je u pitanju posvećenost održivom razvoju, unaprjeđenju digitalizacije i stvaranju boljih prilika za život lokalne zajednice.
Stoga, Mastercard i SOS Dječija sela u BiH pozivaju da se svi priključimo zajedničkoj kampanji online donacija gdje svaku donaciju učinjenu Mastercard® karticom online, u bilo kojem iznosu, Mastercard uvećava za još 10 KM.
Kako se korisničke navike sve više sele u online okruženje, potrebno je ohrabriti korisnike i ukazati im da i doniranje može biti jednostavnije, sigurnije i održivije kroz kontinuirane ili jednokratne online uplate putem kartica.
U SOS Dječijim selima djeca odrastaju sa braćom, sestrama i SOS roditeljima, gdje je akcenat na porodičnom okruženju, a doniranjem sredstava preko ove platforme biće obezbijeđena dodatna sredstva za još kvalitetniji rad dnevnih centara – gdje se djeci osigurava poticajno okruženje u kojem na prirodan i spontan način usvajaju znanja, vještine i navike kroz edukativni i kreativni rad u skladu sa individualnim razvojnim planom djeteta.
“Mastercard ima dugu istoriju podržavanja filantropskih ciljeva kroz funkcionalnu inkluziju. Prateći trend povećavanja digitalnih plaćanja, Mastercard je podržao online donacije SOS Dječijim selima u BiH uz beskompromisnu sigurnost transakcija svakog korisnika. Ovo partnerstvo i kampanju realizujemo stavljajući u funkciju dobročinstva sve ključne funkcinalnosti digitalnih plaćanja i nadamo se da ćemo na ovaj način dosegnuti nove korisnike i inspirisati ih da nam se pridruže u stvaranju pozitivnih promjena u životima djece u SOS Dječijim selimau BiH”, izjavila je Jelena Ristić, direktorica za tržišta Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard.
“SOS Dječija sela u BiH kroz različite programe svakodnevno brinu o više od 1.000 djece i mladih bez roditeljskog staranja, kao i djece i mladih koji su u riziku od odvajanja. Topli dom djeca dobijaju zahvaljujući donacijama plemenitih ljudi i kompanija, ali prije svega brizi SOS roditelja. Partneri poput kompanije Mastercard nam donose nove prilike da unaprijedimo naš rad i uslove u kojima djeca žive, uče i razvijaju se”, kazala je Mirela Gruenther-Đečević nacionalna direktorica SOS Dječijih sela u BiH.
Kampanja ‘Biti dio dječije radosti. Neprocjenjivo’, traje od 20.12.2021. do 28.02.2022. godine. Sredstva prikupljena i uvećana od strane Mastercarda biće usmjerena za još kvalitetnije uslove rada Dnevnih centara, SOS Dječijih sela u BiH s ciljem kontinuiranog rada sa djecom svih uzrasta, u skladu sa njihovim potrebama.