Mljekara Mlijekoprodukt nastavila tradiciju pružanja podrške najmlađima

0
208
Moja Kravica čoko mlijeko za sladak početak školske godine

Početak septembra i prvo školsko zvono označilo je početak nove školske godine. Druženja školaraca su najbolja na velikim odmorima kada se uz igru podijeli i užina čijeg ukusa i mirisa se sjećamo i godinama kasnije. Znaju to i u domaćoj mljekari Mlijekoprodukt, koja posluje u okviru kompanije Imlek, pa su odlučili da svoje čokoladno mlijeko ‘Moja Kravica’ podijele mališanima u Dječijem domu ‘Rada Vranješević’ u Banjoj Luci i SOS dječijem selu u Sarajevu.
Ovom već prepoznatljivom akcijom nastavili su svoju tradiciju pružanja podrške najmlađima.
“Čokoladno mlijeko obilježilo je mnoge generacije i gotovo da je nemoguće zamisliti školsku užinu bez ovog napitka koji je važan za pravilan razvoj svakog djeteta. Mi u našoj kompaniji posebnu pažnju posvećujemo mliječnim proizvodima sa dodatnim sastojcima koji povoljno utiču na različite aspekte ljudskog organizma i zdravlja. Prepoznati smo kao brend koji je već decenijama sinonim bezbrižnog odrastanja. Moja Kravica je i ove godine tradicionalno uljepšala početak školske godine, a kako posebnu važnost posvećujemo najmlađima, aktivnosti ove vrste predstavljaju nam najveće zadovoljstvo“, kazali su predstavnici Mlijekoprodukta.
Temeljno opredjeljenje ove mljekare jeste društveno odgovorno poslovanje. Iniciranjem i realizacijom humanitarnih aktivnosti i društveno odgovornih projekata, iskazuju zahvalnost za povjerenje koje im se ukazuje godinama. U skladu s vrijednostima koje njeguje, ova kompanija je realizovala brojne društveno korisne aktivnosti dajući doprinos kreiranja boljeg i kvalitetnijeg života građana naše zemlje, a posebno mališana.