Molson Coors BiH potvrdio izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima

0
1284
Uručen certifikat Poslodavac Partner kompaniji Molson Coors BiH

Molson Coors Bosna i Hercegovina i ove je godine dobitnik prestižnog certifikata Poslodavac Partner za kvalitetu upravljanja ljudskim resursima.
Certifikat Poslodavac Partner projekt je firme Selectio s misijom promoviranja kvalitetnog upravljanja zaposlenicima u kojemu je dosad sudjelovalo preko 100 organizacija. Certifikat predstavlja neovisno priznanje struke te se dodjeljuje organizacijama na temelju ocjene razvijenosti praksi upravljanja zaposlenicima u pet glavnih područja: Strategiji, Regrutiranju i selekciji, Upravljanju učinkom, Usavršavanju i razvoju te Odnosu prema zaposlenicima.
Kako bi zadovoljila standarde Certifikata, kompanija mora imati najmanje 75% ukupnih mogućih bodova, ali i najmanje 70% bodova u svakom od 5 ocjenjivanih područja.
Molson Coors pokazuje da je kompanija kojoj je stalo do zadovoljstva zaposlenika i tako što zaposlenicima nudi različite oblike razvoja i usavršavanja, a zaposlenici imaju priliku sudjelovati i u brojnim inicijativama kojima pružaju svoj doprinos zajednici. Neki od društveno korisnih projekata u kojima su sudjelovali u proteklom periodu su čišćenje rijeke Bune, radionica solarnih panela od Jelen konzervi i kampanja pod nazivom ‘Proslavi odgovorno – ako misliš piti, vozač nemoj biti’ s ciljem promicanja svijesti o tome kako je važno ne sudjelovati u prometu pod utjecajem alkohola.
Željko Maslać, generalni direktor Molson Coorsa BiH primio je certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave kompanije Selectio.
“Iznimno smo ponosni na rezultate, posebno stoga što je MCBH-u ovo tek druga godina certifikacije. Naše tržište izuzetno je izazovno i kompleksno, stoga je ovaj certifikat potvrda kako smo uspjeli zadržati visok stupanj angažiranosti naših zaposlenika. Kroz suradnju s fakultetima u Sarajevu, Mostaru i Banja Luci sve više smo prepoznati među mladima kao poželjan poslodavac i to je put kojim ćemo nastaviti u budućnosti kako bismo privukli i zadržali najbolje talente”, istaknuo je Željko Maslać, generalni direktor Molson Coorsa BiH.
Trenutno je 66 nositelja Certifikata u Hrvatskoj, Albaniji, Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu, Makedoniji, Rusiji, Sloveniji i Srbiji.