Mostarski aerodrom potpisao ugovor sa Croatia Airlinesom za letove za Zagreb

0
145
Mostarski aerodrom je dobio novo rukovodstvo

Aerodrom Mostar u srijedu je potpisao ugovor s Croatia Airlinesom koji će direktnom linijom Mostar povezati sa Zagrebom, te ugovor s kompanijom Hifa Oil koja će vršiti opskrbu gorivom na ovom aerodromu.
“Ovi letovi za Zagreb trebali bi se održavati ponedjeljkom, srijedom i petkom, a oni će našim građanima omogućiti konekciju sa svim poznatim evropskim i svjetskim metropolama, od Londona, Amsterdama, Rima, Berlina, Istanbula i tako dalje. Na otprilike 25 destinacija, takozvanih povezanih letova iz Mostara naši putnici, klijenti, turisti će moći putovati, ali također i naša dijaspora će preko Zagreba moći direktno doći u Mostar. Na ovaj način povećat će se kapacitet prometa, a samim tim i privredni razvitak Mostara i cijele regije”, kazao je direktor Aerodroma Mostar, Ivan Ljubić.
On je kazao da su u posljednje dvije godine uradili niz kapitalnih investicija na Aerodromu Mostar, a jedna od krucijalnih investicija i projekata je i usluga gorivom kako bi svim svjetskim aviokompanijama omogućili kompletnu i modernu uslugu.
“Nakon mnogo saradnje uspjeli smo iznaći dogovor, a to je produkt ovog ugovora s Hifom koja će sljedeće četiri godine vršiti opskrbu gorivom na našem aerodromu. Hifa već opslužuje dva aerodroma u Federaciji BiH, a sada i naš, ima ugovore s EUFOR-om i 20-ak svjetskih aviokompanija, tako da se samim tim deklarira kao pouzdan i kvalitetan partner za Aerodrom Mostar”, kazao je Ljubić.
Istaknuo je kako su Hifa Oil i Croatia Airlines danas potpisali ugovor po posebnim uvjetima, s cijenama koje će nuditi na mostarskom aerodromu da bi potaknuli povećanje prometa i privukli što veći broj aviokompanija.
Predsjednik Uprave Hifa Oil grupacije Venan Hadžiselimović istaknuo je kako ova kompanija ima sve potrebne kapacitete da zadovolji zahtjeve svih aviokompanija u BiH.
Predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić kazao je da ova uspostavljena zračna linija treba pokazati da ovdje postoje preduvjeti za normalne i redovne letove.