Multifunkcionalni trg u Sarajevu bit će završen do kraja mjeseca

0
1704
Multifunkcionalni trg kod Vijećnice već je dobio svoje obrise, a popločeno je već 98% površine

Podzemna garaža i multifunkcionalni trg u Općini Stari Grad Sarajevo (preko puta Vijećnice) bit će završeni do kraja mjeseca.
Radovi na lokaciji Avdage Šahinagića, gdje Općina Stari Grad gradi podzemnu garažu i multifunkcionalni trg, u završnoj su fazi. Multifunkcionalni trg već je dobio svoje obrise, popločavanje je završeno 98%, kao i hortikulturno uređenje. Na predviđenim zelenim površinama zasađeno je ukrasno grmlje i sadnice japanske trešnje, te urađeno ozelenjivanje površina.
U toku su pripreme za podlogu dječijeg igrališta, dok se čeka isporuka mobilijara: ljuljački, tobogana, klackalice i njihalica. Potpuno je završena saobraćajnica oko platoa koja će biti puštena u funkciju nakon što se završe radovi na izradi trotoara, a trenutno se postavlja vertikalna signalizacija.

Podzemna garaža imaće dvije etaže i 155 parking mjesta

Što se tiče unutrašnjosti garaže, na etaži -2 završeni su svi građevinsko-zanatski i instalaterski radovi, urađena je finalna podloga i sada počinje obilježavanje horizontalne signalizacije. Na etaži -1 u narednim danima radit će se izrada finalnog poda. Liftovi i stepeništa koja vode u i iz garaže završeni su i montirani, a završen je i prilaz garaži. Svi radovi na ovom velikom projektu završit će do kraja mjeseca, saopćeno je iz press-službe Općine Stari Grad Sarajevo.
Podsjećamo, multifunkcionalni trg iznad podzemne garaže bit će najveći trg u Kantonu Sarajevo koji će imati višestruku namjenu i prostirat će se na 2.500 metara kvadratnih, dok će sama podzemna garaža imati dvije etaže i 155 parking mjesta.
Izgradnja podzemne garaže u ulici Avdage Šahinagića jedan je od kapitalnih projekata Općine Stari Grad u ovoj godini čija je vrijednost skoro sedam miliona KM. Projekat se finansira kreditnim sredstvima Saudijskog fonda za razvoj.