Novi GWM POER debitovao na Chengdu Motor Showu 2022

0
337
Novi GWM pickup Shanhai POER predstavljen na Chengdu Motor Showu 2022

Potpuno novi pickup Shanhai POER (za kinesko tržište), koji je razvio GWM POER, debitirao je krajem augusta na Chengdu Motor Showu 2022, privukavši veliku pažnju posjetilaca.
Prednji dizajn vozila naglašava široku rešetku sa više horizontalnih kromiranih trimova. Robustan prednji branik i moćan dizajn linije naglašavaju moćan izgled vozila.
Što se tiče performansi snage, predstavljeni model je opremljen motorom visoke performanse 3.0T V6, poklapa se sa mjenjačem 9AT. Ima BorgWarner 4A+LOCK sistem sa pogonom na četiri točka, koji može dodatno poboljšati off-road performanse.
“Shanhai POER (za kinesko tržište) učinio je proizvodni raspored GWM POER-a prefinjeniji”, komentirao je Autohome, poznata automobilska web stranica u Kini.
Na promociji, GWM POER je publici izlagao i nekoliko specijalnih modela, uključujući Jingang POER New Farmer Edition (za kinesko tržište) i Huodan (za kinesko tržište).
GWM POER je prodan u više od 50 zemalja svijeta i osvojio je niz nagrada na mnogim tržištima. Samo mjesec dana nakon lansiranja u Čileu, GWM POER je osvojio nagradu za ‘Najbolji pickup godine’ koji dodjeljuje MT Online, lokalni profesionalni automobilski mediji.
GWM POER pridaje važnost zahtjevima korisnika i integriše stil života u punom scenariju koji brend podupa sa lokalnom kulturom. Ovaj brend je sponzorisao mnoge poznate sportske događaje širom svijeta, kao što su IRONMAN u Australiji, One-Mile Beach Running u Južnoj Africi, i OXFORD Cycling u Čileu.
Podaci o prodaji koje je kompanija objavila u julu pokazuju da je kumulativna globalna prodaja GWM POER-a od januara do juna ove godine porasla za 14% u odnosu na isti period prošle godine.
Kompanija planira lansirati dva potpuno nova modela, POER off-road izdanje i Jingang POER (za kinesko tržište), na globalno tržište do kraja ove godine. Shanhai POER također će biti promoviran na raznim tržištima.