Novi posao za Euro-Asfalt u Crnoj Gori vrijedan 40 miliona maraka

0
1420
Ramić i Parača potpisali ugovor

Direkcija za saobraćaj Crne Gore i bosanskohercegovačka kompanija Euro-Asfalt danas su u Podgorici potpisali ugovor vrijedan 40 miliona maraka o izgradnji druge faze obilaznice Rožaje. Radovi obuhvataju sve građevinske radove na izgradnji saobraćajnice duge 2,6 kilometara. Pored radova na trasi, gradit će se dva tunela dužina 1193 i 693 metra, kao i dva mosta dužina 18 i 155 metara.
Ugovor su potpisali generalni direktor Euro-Asfalta Hamed Ramić ispred Konzorcija izvođača i generalni direktor Savo Parača ispred Direkcije za saobraćaj Crne Gore.
Ramić se zahvalio na povjerenju koje je ukazano konzorciju kojeg predstavlja i izrazio nadu da će se saradnja između crnogorskih institucija i bh. kompanija nastaviti, prenosi agencija Patria.
“Naš prvi ugovor u Crnoj Gori potpisali smo u decembru prošle godine i već smo u maju uvedeni u posao. Radovi na toj dionici, a radi se o rekonstrukciji i izgradnji trase na dionici Berane – Kolašin, u punom su jeku. Nedavno smo potpisali i ugovor o rehabilitaciji kosina na željezničkoj pruzi Vrbnica – Bar. Danas potpisujemo ovaj što je meni pokazatelj da smo u Crnoj Gori dobrodošli te da nas respektiraju kao partnera. Moram naglasiti da ovo nije samo posao za radnike i kompanije iz BiH. Mi namjeravamo nastaviti sa našom praksom da angažiramo domaće kompanije, domaće stručnjake i inžinjere i domaću radnu snagu”, rekao je Ramić.
Direktor Direkcije za saobraćaj Crne Gore Savo Parača izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Euro-Asfaltom.
“Mi već imamo iza sebe nekoliko manjih poslova koje je Euro-Asfalt izvodio sa kompanijama iz Crne Gore i više smo nego zadovoljni, kako kvalitetom posla tako i dinamikom kojom se odvijaju. Rok za završetak posla koji smo potpisali danas je 24 mjeseca od dana uvođenja u posao i čim prođe faza pripremnih radova, krećemo u realizaciju”, kazao je Parača.
Ovo je treći vrijedan ugovor koji je Euro-Asfalt potpisao u Crnoj Gori za samo deset mjeseci, čime ukupna vrijednost dogovorenih radova ove kompanije u Crnoj Gori iznosi 130 miliona maraka.